Katrin Ohlendorf

Journalist

Publicaties
Biografie

Direct na het drama in Keulen ging international editor Maaike Goslinga voor ons op zoek naar twee Duitse journalisten die een reconstructie konden maken. Gelukkig vonden we de Keulse journaliste Katrin. Ze leverde een indrukwekkend staaltje werk af.

Karel Smouter

Correspondent Online dialoog

Een verdachte komt de rechtszaal binnen met papieren voor zijn hoofd op 7 juli, 2016. De eerste twee verdachten van aanranding tijdens nieuwjaarsnacht in Keulen moeten voorkomen. Foto: Marius Becker / DPA
Vier veroordeelden en een nieuwe zedenwet: dit veranderde er na oudjaarsavond in Keulen
Drie maanden geleden publiceerden we een onderzoek naar oudjaarsnacht in Keulen. We toonden aan dat het seksueel geweld tegen honderden vrouwen niet verhinderd had kunnen worden, maar wel minder massaal had kunnen zijn. Wat is er sindsdien gebeurd?
Leestijd 6 - 8 minuten
45 × gedeeld
Katrin Ohlendorf
Het stationsplein in Keulen gefotografeerd op verschillende avonden in januari 2016. Foto's: AFP, EPA en Getty Images

Honderd dagen na het nieuws over Keulen: de feiten

Jonge mannelijke vluchtelingen kregen algauw de schuld in de schoenen geschoven van het drama in Keulen. Maar wat gebeurde er nu echt? In deze reconstructie leggen we de beeldvorming naast de feiten. Hoe kijken slachtoffers, getuigen, politie en media terug op deze nacht en de nasleep daarvan?
Leestijd 16 - 21 minuten
492 × gedeeld
Yermi Brenner Katrin Ohlendorf
Outside the Cologne train station. Photo by Sascha Schuermann / Getty
Dit was het nieuws over oudejaarsavond in Keulen (maar dan met de kennis van nu)
Oudejaarsnacht in Keulen is allang van de voorpagina’s verdreven, maar het politieonderzoek liep intussen gewoon door. Hoe zou een nieuwsbericht over deze nacht er met de kennis van nu uitzien?
Leestijd 2 minuten
216 × gedeeld
Yermi Brenner Katrin Ohlendorf
The clock at Cologne's main train station, early January 2016. Photo by Maja Hitij / EPA
Van minuut tot minuut: dit gebeurde met oudjaar in Keulen
Om beter te begrijpen wat er op en rondom het station van Keulen is gebeurd, hebben we een tijdlijn van de gebeurtenissen gemaakt. De informatie in deze tijdlijn is gebaseerd op officiële rapporten, die wij hebben kunnen inzien.
Leestijd 5 - 6 minuten
99 × gedeeld
Yermi Brenner Katrin Ohlendorf