Laura Stek

Radiomaker

Publicaties
Biografie

Laura is een echte verhalenverteller: naast geweldig radio maken, kan ze ook prachtig schrijven. Haar verhalen vindt ze op de meest onverwachte plekken.

Maurits Martijn

Plaatsvervangend hoofdredacteur

Gevonden! Daar is de haas (het is een echte), bij de antennes in Eibergen. Foto: Anne Geene (voor De Correspondent)
Voor het paasweekend: luisteren naar spionageverhalen
Verhalen over spionage: ze liggen in Nederland voor het oprapen. We bezochten de afgelopen week drie plekken in Nederland die veel vertellen over geschiedenis en heden van de Nederlandse geheime diensten. Hier kun je alle drie de afleveringen nog eens terugluisteren.
69 × gedeeld
Laura Stek
De President Kennedylaan in Den Haag. Foto's: Anne Geene (voor De Correspondent)
In 1965 stond tien procent van de Nederlandse geheim agenten op de loonlijst van de CIA
Aan de President Kennedylaan in Den Haag was van 1957 tot 1993 het hoofdkantoor van de Binnenlandse Veiligheidsdienst gevestigd. Het gebouw staat symbool voor de Nederlandse afhankelijkheidsrelatie met de Verenigde Staten. Deel 3 van een serie audioreportages over de Nederlandse geheime diensten.
76 × gedeeld
Laura Stek
Villa Maarheeze. Foto's: Anne Geene (voor De Correspondent)
Nederland had een eigen CIA en dat was niet bepaald een succes
Villa Maarheeze, een kapitale villa in Wassenaar, was decennia lang het hoofdkantoor van de Nederlandse Inlichtingendienst Buitenland. Hier werd in de jaren tachtig nog het plan gesmeed samen met de CIA Suriname binnen te vallen. Deel 2 in de serie audioreportages over de geheime diensten.
93 × gedeeld
Laura Stek
Het antenneveld in Eibergen. Foto: Anne Geene (voor De Correspondent)

Op dit grasveldje in de Achterhoek luistert Nederland de Taliban af

Je zou er zo aan voorbij lopen: het grasveldje in het dorpje Eibergen, tussen de fietspaden en de akkers. Maar op dat veldje staan antennes waarmee terroristen worden afgeluisterd en aanslagen op wereldleiders worden verijdeld. We gingen op verkenningstocht langs dit mysterieuze stukje Achterhoek.
169 × gedeeld
Laura Stek