Maaike Goslinga

International Editor

Avatar Maaike Goslinga

Missie

De grens wegdenken in hoe we verhalen vertellen door internationale samenwerkingen op te zetten met journalisten.

Nu

Bezig met een grensoverschrijdend onderzoek naar de Europese veiligheidsindustrie.

In Toronto wordt de straat Queen Elizabeth Way nauwlettend in de gaten gehouden, 26 april 1976. Foto: Pat Brennan / Toronto Star via Getty Images

Update

9

Zo ontrafelen wij de Europese veiligheidsindustrie met journalisten uit negen landen

Europa wil een veiligheidsunie om zijn burgers te beschermen. Maar wie in Europa bepaalt wat ‘veiligheid’ is? En worden we echt veiliger van al die maatregelen en nieuwe technologieën? Sinds maart proberen wij met journalisten uit negen landen antwoord op deze en andere vragen te vinden. Zo staat dat onderzoek ervoor.

Leestijd 4 minuten
Het zeer diverse kabinet van de Canadese premier Justin Trudeau. Foto: Blair Gable / ANP

Oproep

174

Wat we missen terwijl we ons blindstaren op Donald Trump

Terwijl de wereld ieder detail over de Amerikaanse verkiezingen meekrijgt, missen we belangrijke politieke ontwikkelingen wereldwijd. Over die ontwikkelingen hebben we een paar grote verhalen in de maak. Aan jullie de vraag: over welke verschuivingen of alledaagse gebeurtenissen willen jullie nog meer lezen?

Leestijd 2 minuten
De Marokkaanse An-Nasr moskee in Huizen. Bij eerdere berichtgeving over een 'kalifaatgezin' in Huizen werd door verschillende media deze (of een soortgelijke) foto geplaatst. Foto: Koen van Weel / ANP

Opnieuw relevant

Interview

9

Hoe het 'kalifaatgezin' uit Huizen een stempel kreeg waar het nooit meer van afkomt

Stel je voor: je kijkt het nieuws. In het Arabisch, want dat is je moerstaal. De telefoon gaat en op de achtergrond raast het nieuws door. De politie luistert dit gesprek af en concludeert uit 17 seconden achtergrondgeluid: hier wordt een zelfmoordactie beraamd. Wat gaat hier mis? Ik vroeg het een onderzoeker die promoveerde op het thema startinformatie in strafzaken.

Leestijd 8 - 11 minuten

correspondent logo