Mars van Grunsven

Journalist, gespecialiseerd in Amerika

Publicaties
Biografie

Ik schrijf over Klein Amerika, vanuit St. Louis, Missouri. Maar dat betekent niet dat er elders niks te beleven valt. ;-) Mars van Grunsven is een van de beste Nederlandse journalisten en bij uitstek de man om bijzondere verhalen op te tekenen.

Karel Smouter

Correspondent Online dialoog

Illustratie: Martyn F. Overweel (in opdracht van De Correspondent).
Het lot van Obama’s zorgwet ligt in handen van politici in toga
Het in meerderheid conservatieve Hooggerechtshof heeft een zaak in behandeling genomen die ObamaCare, de eerste universele zorgwet van de Verenigde Staten, teniet kan doen. Maar laat dit Hof zich wel leiden door louter juridische argumenten? Een verslag.
Leestijd 8 - 11 minuten
100 × gedeeld
Mars van Grunsven
Suburb in Ohio, Warrensville Heights. Foto: Dustin Franz.

Amerika’s grootste problemen beginnen en eindigen in deze buitenwijken

De meeste Amerikaanse armen wonen niet meer in de binnensteden, maar in de buitenwijken. Ooit de gedroomde eindbestemming van de middenklasse, nu ten prooi aan verval en criminaliteit. Is er nog hoop voor de suburbs? Ik ging op onderzoek uit.
Leestijd 7 - 9 minuten
248 × gedeeld
Mars van Grunsven
Elizabeth Warren. Foto: Stephen Voss/Hollandse Hoogte

Deze vrouw is de hoop in conservatieve dagen van progressief Amerika

Met een Republikeinse meerderheid in het Amerikaanse Congres is het de vraag hoeveel Barack Obama de laatste twee jaar van zijn presidentschap nog voor elkaar zal krijgen. Maar er is hoop voor progressief Amerika. Haar naam: Elizabeth Warren. Een portret van de vrouw die haar hele leven al vecht tegen het Grote Geld.
Leestijd 9 - 12 minuten
463 × gedeeld
Mars van Grunsven