Merel Boers

Journalist, gespecialiseerd in voedsel

Publicaties
Biografie

Wat weten we eigenlijk over ons eten? Weinig, zo leer je uit de stukken van voedseljournalist Merel Boers. Hoe kan het dan toch dat wij een bijna religieuze status toekennen aan diëten en hun profeten? Daar kan Merel smakelijk over vertellen.

Karel Smouter

Correspondent Online dialoog

Foto: Getty Images
Zo word je een factchecker van de kerstboodschappen
Eén glas rode wijn per dag is goed voor de gezondheid. Een handje paranoten verlaagt de kans op kanker. Wat is waar van de stroom nieuwsberichten over voedsel en gezondheid? Terwijl half Nederland zich voor de laatste kerstboodschappen naar de winkel spoedt, zet ik de vragen op een rij die helpen feit en fictie van elkaar te scheiden.
Leestijd 8 - 10 minuten
246 × gedeeld
Merel Boers
Een foto uit de serie ‘Last Supper’ over de laatste maaltijden van ter dood veroordeelden in de VS. Op deze foto: het laatste maal van Larry White, die de sigaret niet mocht roken omdat hij op een niet-roken afdeling zat. Foto: Celia Shapiro/HH
Zeg eetprofeten, mag de maaltijd ook nog een beetje gezellig zijn?
Alle eetprofeten die ons beladen met voedseladviezen zorgen voor steeds meer eetregels, die al gauw als verplichtende dogma’s gaan gelden. Is er nog ruimte voor een ontspannen, vrijzinnige interpretatie van de eetregels waarmee we leven?
Leestijd 7 - 9 minuten
348 × gedeeld
Merel Boers