Monique Samuel

Publicist

Avatar Monique Samuel
De Gay Pride in Tel Aviv op 13 juni 2014. Foto: Salih Zeki Fazlioglu/Hollandse Hoogte

Reportage

9

Hoe graag Israël ook wil, echt homotolerant is het land nog niet

De Israëlische stad Tel Aviv wordt gezien als het hart van de homowereld. De gemeente financiert en organiseert alles wat lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en queers aangaat. Aan de andere kant worden Palestijnse homoseksuelen door het Israëlische leger ingezet als informanten en is het homohuwelijk nog steeds niet wettelijk toegestaan. Een reportage vanuit Tel Aviv, over de twee kanten van het leven als Israëlische homoseksueel.

Leestijd 6 - 8 minuten
Foto: Monique Samuel

Update

9

In Tunesië is een vrouw een stoel waar je lekker op kunt gaan zitten

In deze vierde en laatste reportage reis ik naar het achterland van Tunesië, waar de Arabische Revolutie begon. Daar heerst woede over de morele verloedering van tegenwoordig. Fatma probeert daarom met haar vakbond de vrouw een stem te geven. 'Ik zag laatst een man zijn vrouw zelfs een klap geven. De politie stond erbij en keek ernaar. Dit is de nieuwe wetteloosheid waartegen wij strijden.'

Leestijd 10 - 13 minuten
Foto: Monique Samuel

Update

14

'Een echte Tunesiër is Arabisch, soennitisch en hetero'

Op 20 maart vierde Tunesië haar onafhankelijkheid van Frankrijk. Demonstraties tegen het na de Arabische Revolutie geseculariseerde land vulden de straten. Activiste Jamina Thebit probeert een tegengeluid te organiseren: gelijkstelling van homo- en heteroseksuelen in de nieuwe grondwet en campagnes tegen racisme en antisemitisme.

Leestijd 10 - 14 minuten
4 juli 2013: Rebellen van terreurorganisatie ISIS (Islamic State of Iraq and Syria), toen nog onderdeel van Al-Qaeda, ten noorden van Aleppo in gevecht met het regime van Assad. Foto: Hollandse Hoogte

Update

15

De machtigste terrorist ter wereld maakt vrede in Syrië ondenkbaar

De Syrische vredesbesprekingen in Genève dreigen op een fiasco uit te lopen. Al-Qaeda verbrak alle banden met de gewelddadige Abu Bakr al-Baghdadi en zijn radicale terreurorganisatie Islamic State of Iraq and Sham. Die is namelijk niet in Syrië om Bashar al-Assad te bestrijden, maar om een Midden-Oosten omspannend islamitisch kalifaat te stichten.

Leestijd 5 - 6 minuten

correspondent logo