Nafiss Nia

Dichter & filmmaker

Publicaties
Biografie

Nafiss Nia is filmmaker en dichter. Ze vluchtte ooit vanuit Iran naar Nederland. Tijdens de huidige vluchtelingencrisis is ze een ervaringsdeskundige die gehoord moet worden.

Karel Smouter

Correspondent Online dialoog

Een groep vluchtelingen protesteert bij het ministerie van Sociale Zaken in Den Haag tegen de omstandigheden in hun nieuwe tijdelijke verblijfplaats. Foto: Laurens van Putten / ANP
Waar een vluchteling die Nederlands wil leren tegenaan loopt
In oktober vroegen 10.000 vluchtelingen asiel aan in Nederland. Duizenden van hen zullen de komende jaren Nederlands moeten leren. Hoe kan de rest van Nederland hen, en al die andere asielzoekers, daarbij helpen? Vier tips.
Leestijd 4 - 5 minuten
225 × gedeeld
Nafiss Nia
Syrische vluchtelingen wachten tot ze worden toegelaten in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. De families moeten vaak kilometers lopen en lang wachten voor ze worden geregistreerd en toegelaten in de opvangkampen. Foto: Aris Messinis/AFP
Hoe te praten met een vluchteling: een kleine handleiding van een ervaringsdeskundige
Er zijn duizenden Nederlanders die hun best doen vluchtelingen ‘een warm welkom’ te bieden. Maar hoe doe je dat precies? Waar zit je als vluchteling wel en waar juist niet op te wachten? Als ervaringsdeskundige probeer ik mijn mede-Nederlanders op weg te helpen.
Leestijd 6 - 7 minuten
363 × gedeeld
Nafiss Nia