Niels Posthumus

Journalist, gespecialiseerd in zuidelijk Afrika

Publicaties
Biografie

Niels is een heuse globetrotter: zijn reizen strekken van Latijn-Amerika tot Australië. Nu verblijft hij in Zuid-Afrika, waar hij met een neusje voor politieke analyse, de lokale ontwikkelingen verslaat.

Maite Vermeulen

Correspondent Migratie

Een locale taxichauffeur valt een man van buitenlandse afkomst aan, tijdens rellen tegen buitenlanders in Johannesburg op 15 april jl. Foto: Marco Longari/AFP
Zuid-Afrika is vooral op papier nog een regenboognatie
In Zuid-Afrika heerst de afgelopen weken chaos: geweld tegen buitenlanders, felle discussies over koloniale standbeelden, voortdurende stroomuitval, torenhoge werkloosheid. Het land dat ooit bekend stond als de ‘regenboognatie’ lijkt langzaam weg te glijden. Moreel én economisch. Een verslag.
Leestijd 8 - 11 minuten
210 × gedeeld
Niels Posthumus
24 oktober 2014: Botswanen wachten in de rij voor het stembureau in Serowe, de geboortestad van Seretse Khama, de eerste Botswaanse president. Foto: Marco Longari/ANP
Is Botswana wel echt het succesverhaal van Afrika?
Botswana heet het succesverhaal van Afrika te zijn: weinig corruptie, stabiele democratie, relatief rijk. Maar klopt dat beeld wel? De laatste jaren, onder president Ian Khama, vertoont het goede imago barsten. Een verslag van een nieuw Botswana.
Leestijd 7 - 9 minuten
80 × gedeeld
Niels Posthumus