Peter Koop

Journalist, gespecialiseerd in afluisterdiensten

Publicaties
Biografie

Het blog van Peter Koop, electrospaces.blogspot.com, wordt nauwlettend in de gaten gehouden door volgers van geheime diensten wereldwijd. En terecht: zijn technische analyses zijn ongekend secuur.

Maurits Martijn

Plaatsvervangend hoofdredacteur

Foto: Odd Andersen/ANP
De les na één jaar Snowden: de misstanden van de NSA zijn stelselmatig overdreven
Het is een jaar geleden dat Glenn Greenwald op basis van de door Edward Snowden gelekte documenten een boekje opendeed over de National Security Agency (NSA). Wat heeft een jaar onthullingen opgeleverd? En is het allemaal waar wat de klokkenluider en de journalist claimen?
Leestijd 7 - 9 minuten
144 × gedeeld
Peter Koop
Niet al het nieuws over de NSA verdient een schreeuwende kop
De kwaliteit van de berichtgeving van de Snowden-onthullingen laat steeds vaker te wensen over. Glenn Greenwald en andere journalisten moeten hun sensatielust inperken en transparanter zijn over hun werkwijze.
Leestijd 4 - 5 minuten
95 × gedeeld
Peter Koop
Over Five Eyes en Third Parties: met wie werkt de NSA samen?
De NSA werkt samen met inlichtingendiensten van andere landen, bijvoorbeeld in de zogenoemde Five Eyes-coalitie. Maar er zijn nog veel meer samenwerkingsverbanden. Ik probeer deze netwerken te ontrafelen.
Leestijd 5 - 6 minuten
87 × gedeeld
Peter Koop
Een afluisterschoen die werd gebruikt door de KGB, te zien in The International Spy Museum in Washington (VS). Foto: Hollandse Hoogte
Hoe onderschept de NSA ons dataverkeer?
Door de vele onthullingen van Edward Snowden is het haast niet meer bij te houden hoe de NSA ons dataverkeer onderschept. Een eerste uitleg.
Leestijd 6 - 7 minuten
167 × gedeeld
Peter Koop