Philip Huff

Schrijver

Publicaties
Biografie

Philip Huff is een van de opmerkelijkste schrijvers van Nederland. Ik waardeer hem om zijn scherpe, originele blik en vroeg hem aan de slag te gaan met een eeuwige vraag, een schrijver waardig: wat maakt het leven de moeite waard?

Karel Smouter

Journalist

Foto: Annegien van Doorn (met assistentie van Martijn van Mierlo)

Verrijk je leven door vaker te praten met mensen die je niet kent

In een tijd van apps, robots en Easy Alles vraag ik me deze zomer af: welke dingen zijn de moeite waard juist doordat ze moeite kosten? Vandaag, in de laatste aflevering: praten met mensen die je niet kent.
Leestijd 8 - 10 minuten
419 × gedeeld
Philip Huff
Foto: Annegien van Doorn (voor De Correspondent)

Wie zijn hoofd wil trainen: koop een piano en leer hem bespelen

In een tijd van apps, robots en Easy Alles vraag ik me deze zomer af: welke dingen zijn de moeite waard juist doordat ze moeite kosten? Vandaag: muziek maken.
Leestijd 6 - 7 minuten
615 × gedeeld
Philip Huff
Foto: Luuk Smits (voor De Correspondent)

Wat een tweede taal je over jezelf kan leren

In een tijd van apps, robots en Easy Alles vraag ik me deze zomer af: welke dingen zijn de moeite waard juist doordat ze moeite kosten? Vandaag: het leren van een nieuwe taal. Het mag ook Engels zijn.
Leestijd 7 - 9 minuten
456 × gedeeld
Philip Huff
Foto: Luuk Smits (voor De Correspondent)

Wie leest, leeft

In een tijd van apps, robots en Easy Alles vraag ik me deze zomer af: welke dingen zijn de moeite waard juist doordat ze moeite kosten? Vandaag: het lezen van literatuur. Op papier, bij voorkeur.
Leestijd 7 - 9 minuten
977 × gedeeld
Philip Huff
Foto: Luuk Smits (voor De Correspondent)

Zo stijgt je seksleven weer naar grote hoogten (en geniet je samen van het uitzicht)

In een tijd van apps, robots en Easy Alles vraag ik me deze zomer af: welke dingen zijn de moeite waard juist doordat ze moeite kosten? Vandaag: hoe je je (verwaarloosde) seksleven weer nieuw leven in blaast.
Leestijd 8 - 11 minuten
923 × gedeeld
Philip Huff
Foto: Luuk Smits (voor De Correspondent)

Dit is de ultieme afslankcursus voor het Dikke Ik

In een tijd van apps, robots en Easy Alles vraag ik me deze zomer af: welke dingen zijn de moeite waard juist doordat ze moeite kosten? Vandaag de remedie bij uitstek voor het individualisme anno nu: vrijwilligerswerk.
Leestijd 6 - 8 minuten
413 × gedeeld
Philip Huff
Welke zware bevallingen geven het leven zin? (Alvast bedankt voor de moeite)
Veel apps en innovaties maken het leven vooral makkelijker. Schrijver Philip Huff gaat als gastcorrespondent juist op zoek naar de waarde van dat wat moeite kost. Wat maakt lezen, langdurige relaties of piano spelen eigenlijk de moeite waard? Stuur hem op pad met jullie suggesties!
Leestijd 2 minuten
125 × gedeeld
Philip Huff