Ramsey Nasr

Schrijver

Publicaties
Biografie

Ramsey Nasr is een uniek en veelzijdig kunstenaar. Hij is bekend als schrijver, acteur en dichter. Toen ik hoorde dat hij naar de Noordpool zou afreizen voor een expeditie, heb ik hem direct gevraagd of hij daar voor jullie verslag van wilde doen.

Jelmer Mommers

Correspondent Klimaat & Energie

© Ramsey Nasr
De reis naar Edgeøya. Terug naar het nulpunt (Deel 3: Paradise Lost)
De afgelopen weken nam ik jullie in drie etappes mee naar de Noordpool. In dit laatste verhaal: waarom ik verliefd ben geworden op de poolgebieden. Ze geven nooit antwoord. Wij hebben er niets te vertellen. En precies daarom moeten we ze koesteren.
Luistertijd 16 minuten
213 × gedeeld
Ramsey Nasr
© Ramsey Nasr
De reis naar Edgeøya. Terug naar het nulpunt. (Deel 2: De veteranen)
Deze weken neem ik jullie in drie etappes mee naar de Noordpool. Daar observeer ik wetenschappers. Ik moet ze zo dicht mogelijk naderen zonder hun natuurlijk gedrag te verstoren. Vandaag leer ik ik van drie ervaren Noordpoolgangers wat isolement inhoudt.
Luistertijd 25 minuten
217 × gedeeld
Ramsey Nasr
© Ramsey Nasr
De reis naar Edgeøya. Terug naar het nulpunt (Deel 1: de aankomst)
De komende weken neem ik jullie in drie etappes mee naar de Noordpool. Daar mocht ik meehelpen met nesten tellen, ganzen vangen, ganzen ringen, ik stond op ijsbeerwacht met een geweer. Verder heb ik er gras gemeten en insecten geteld. Het leven als jongensboek, kortom. Toch zat een ding me nog dwars.
Luistertijd 15 minuten
325 × gedeeld
Ramsey Nasr