Rebecca Solnit

Schrijver

Publicaties
Biografie

Rebecca Solnit is een zeer toonaangevend essayiste. Haar literaire stijl en uitgesproken engagement zijn ongeëvenaard. Ze vindt hoop in de donkerste tijden. Ik ben apetrots dat we haar werk op De Correspondent kunnen publiceren.

Jelmer Mommers

Correspondent Klimaat & Energie

Illustratie: Pieter Van Eenoge (voor De Correspondent)

Waarom rechtse Amerikaanse politici niks aan klimaatverandering willen doen

Hedendaagse rechtse Amerikaanse politici ontkennen dat alles met elkaar samenhangt. Hun isolatiedrang is gevaarlijk: we kunnen klimaatverandering niet aanpakken zolang ‘ieder voor zich’ de boventoon voert.
Leestijd 10 - 13 minuten
583 × gedeeld
Rebecca Solnit
Illustraties: Pieter Van Eenoge (voor De Correspondent)

Verzet je en hou vol: het verliezen van hoop is geen optie

Geloof in je eigen kracht en invloed. Want de geschiedenis leert dat zelfs de allerkleinste daden van verzet nog tientallen jaren kunnen doorwerken.
Leestijd 19 - 24 minuten
552 × gedeeld
Rebecca Solnit
Naakte vrijwilligers poseren voor de Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick op de ijskoude Zwitserse gletsjer Aletsch. Dit is de ma­king-of van een Greenpeace-campagne over de opwarming van de aarde. Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Als je denkt dat het hopeloos slecht gaat met de wereld, lees dan dit verhaal

De veranderingen in onze tijd zijn ongekend. Ze zorgen voor veel onzekerheid, én de kans de toekomst te beïnvloeden. Dit is geen moment voor wanhoop, maar voor actie.
Leestijd 17 - 22 minuten
1517 × gedeeld
Rebecca Solnit
Op 7 maart 2015 werd in Londen deze ‘Time To Act’ klimaatmars gelopen. Deze mars werd (en zal worden) gelopen in allerlei grote steden overal ter wereld. Foto: David Cliff / HH

Klimaatverandering is een vorm van geweld

Wat is klimaatverandering eigenlijk? Is het onrecht, natuurgeweld of een tragedie die ons domweg overkomt? Ik betoog in dit essay dat het een vorm van geweld is en spreek me uit tegen de taal die dit geweld verhult.
Leestijd 6 - 8 minuten
487 × gedeeld
Rebecca Solnit