Rik Rutten

Journalist

Publicaties
Biografie

Rik Rutten is een jonge, intelligente journalist, die erin geslaagd is heel dicht bij de menselijke kant van een burgeroorlog te komen. Hij laat een kant van oorlog zien waar we niet vaak over lezen.

Maite Vermeulen

Correspondent Migratie

Illustratie: Michiel van den Berg (voor De Correspondent)
Bijles voor eindexamens is booming (en daarmee de onderwijsongelijkheid)
De eindexamens zijn begonnen. Daarvoor konden scholieren dit jaar volop terecht bij examentrainingen, bijlessen en extra begeleiding. Maar die luxe is niet voor iedereen weggelegd. Sterker nog: het is een van de oorzaken van de groeiende onderwijsongelijkheid.
Leestijd 7 - 9 minuten
59 × gedeeld
Rik Rutten
Illustratie: Michiel van den Berg (voor De Correspondent)

Bijles is booming (en daarmee ook de onderwijsongelijkheid)

Morgen beginnen de herexamens. Daarvoor konden scholieren dit jaar volop terecht bij examentrainingen, bijlessen en extra begeleiding. Maar die luxe is niet voor iedereen weggelegd. Sterker nog, volgens de Inspectie van het Onderwijs is het een van de hoofdoorzaken van de groeiende onderwijsongelijkheid.
Leestijd 7 - 9 minuten
380 × gedeeld
Rik Rutten
Fotograaf Thomas Bønig bezocht Tuzla in 2013 om de stad en het dagelijks leven vast te leggen. Foto: Thomas Bønig
Deze stad laat zien: oorlog is vermijdbaar
Het is vandaag twintig jaar geleden dat de Bosnische burgeroorlog officieel ten einde kwam. Een oorlog die diepe sporen in het landschap en de mensen heeft getrokken. Maar het verhaal van de stad Tuzla laat iets anders zien: oorlog is vermijdbaar.
Leestijd 7 - 9 minuten
136 × gedeeld
Rik Rutten