Sanne de Boer

Journalist, gespecialiseerd in Italië

Avatar Sanne de Boer
Avatar Tomas Vanheste

Sanne de Boer heeft grote kennis van de Zuid-Italiaanse maffia en van zijn invloed, in Calabrië, de streek waar ze woont, maar ook elders in Europa. Ze schrijft er met moed belangrijke verhalen over.

Tomas Vanheste
Correspondent Europa tussen macht en verbeelding

De standbeelden van onderzoeksrechters Falcone en Borsellino in het gerechtshof van Palermo, een aantal minuten voordat ze aan het publiek worden getoond. (November 2011) Foto: Massimiliano Clausi / laif / Hollandse Hoogte

Video: documentaire

45

Deze rechtszaak laat zien dat in Italië de angst voor de maffia nog altijd regeert

Terwijl Nederland rouwt om de neergehaalde vlucht MH17, werd afgelopen weekend in Italië een bloedbad van 22 jaar geleden herdacht. Een onderzoeksrechter werd door de Siciliaanse maffia op brute wijze vermoord. Hoe langer het onderzoek naar de moord voortduurt, hoe meer politici betrokken blijken. Kan deze belangrijke zaak de nauwe band tussen maffia en Italiaanse politiek bespreekbaar maken?

Video: documentaire

45

Mini-docu: Hoe de paus het opneemt tegen de maffia

Tussen de gevestigde orde in Italië en de maffia bestaat al jaren een problematische verhouding. Dat geldt voor de politiek, de rechterlijke macht en zeker ook voor de kerk. Maar de nieuwe paus brengt een nieuw geluid: hij excommuniceerde onlangs de maffiosi - een historisch moment. Een verslag uit Calabrië, terrein van machtigste maffia van Italië.

Kijktijd 11 minuten

correspondent logo