Sarah Sluimer

Schrijver, gespecialiseerd in feminisme

Publicaties
Biografie

Sarah is een bekend gezicht in het Amsterdamse debatcircuit. Maar, ze timmert ook schrijvend aan de weg. De komende maanden zoekt ze voor ons naar antwoorden op feministische vraagstukken rond onder meer seksualiteit, arbeid en cultuurverschillen.

Karel Smouter

Correspondent Online dialoog

Het toneelstuk Angels in America uitgevoerd door Toneelgroep Amsterdam. Foto: Jan Versweyveld
Dit toneelstuk laat zien van wie Donald Trump leerde bluffen
De verkiezing van Donald Trump doet denken aan de tijd voor de Tweede Wereldoorlog. Het toneelstuk Angels in America legt nog een andere parallel bloot: die met de periode Ronald Reagan. Nog opvallender is dat Trumps adviseur Roy Cohn erin voorkomt.
Leestijd 8 - 11 minuten
65 × gedeeld
Sarah Sluimer
Scene uit de serie 'Easy' © Netflix
Eindelijk een serie die weet om te gaan met diversiteit. Kijk Easy
Film- en seriemakers schieten in een kramp als het gaat om diversiteit, sekse en seksualiteit. Mag je als witte maker wel een zwarte vrouw opvoeren? Is dat geen cultural appropriation? De nieuwe Netflixserie Easy heeft het antwoord gevonden: zet de maker overboord.
Leestijd 5 - 6 minuten
188 × gedeeld
Sarah Sluimer
Illustratie: Cléa Dieudonné (voor De Correspondent)
Dit wil ik onderzoeken als jullie correspondent Seksisme
Waarom gaat seksisme vrijwel altijd over het vrouwenlichaam? En waarom is onze samenleving zo traditioneel als het gaat over moederschap? Vanaf vandaag ben ik jullie correspondent Seksisme en ga ik op zoek naar antwoorden op dit soort vragen. Wat willen jullie weten?
Leestijd 4 minuten
79 × gedeeld
Sarah Sluimer