Simone van Saarloos

Schrijver & literatuurwetenschapper

Publicaties
Biografie

Als gevierd columniste bij nrc.next deed de jonge Simone van Saarloos al vaak van zich spreken. Nu organiseert ze met socioloog Laurens Buijs een Roze Maand op De Correspondent.

Lynn Berger

Correspondent Technologie en Cultuur

Foto: Imke Ligthart (voor De Correspondent)
Welkom in Queertopia, waar heteroseksualiteit een fetisj is
Queer is niet alleen voor wie zich als lesbisch, homo of bi identificeert. Queer is juist van belang voor degenen die geen enkel hokje ervaren, omdat hun hokjesloosheid tegelijkertijd anderen wél in een hokje plaatst. Dat kan anders. Ik stel me voor hoe het leven in Queertopia zou zijn.
Leestijd 7 - 9 minuten
75 × gedeeld
Simone van Saarloos
Foto: David Ryle / Getty Images

Het monogame drama: een pleidooi voor multi-intimiteit

In onze cultuur is monogamie nog altijd het ideaal. Is de tijd niet rijp voor het single-zijn als vaststaande relatiestatus? Niet om eeuwig alleen te zijn, maar juist om verschillende mensen lief te hebben en het spelkarakter van de liefde te bewaren. Want waarom zou slechts één levenspartner genoeg zijn om je compleet te maken?
Leestijd 9 - 12 minuten
880 × gedeeld
Simone van Saarloos
De schrijftafel van Honoré de Balzac. Foto: Getty Images

De laatste massage van Michel Houellebecq

Om het begrip ‘interactiviteit’ een nieuwe invulling te geven, neemt Maison de Balzac - een klein museum in Parijs - een masseuse in de arm. Die moet een zomerhit worden, maar dan verschijnt er, in dit fictieverhaal van mijn hand, een beroemd schrijver op de massagetafel.
Leestijd 20 - 25 minuten
132 × gedeeld
Simone van Saarloos