Stephan Van Duin

Journalist

Publicaties
Biografie

Vanuit twaalf steden doet wetenschapsjournalist Stephan van Duin dit jaar verslag van het nieuwe werken. We zijn inmiddels gewend aan het idee werk te zien als een middel tot zelfontplooiing, maar is dat wel reëel?

Karel Smouter

Correspondent Online dialoog

Beeld: Suus Hessling (voor De Correspondent)
De toekomst van ons werk? Die draait niet om technologie, leert dit bedrijf
In gesprekken over de werkplek van de toekomst komt vaak het gevoel naar boven dat technologie de grootste veranderingen gaat brengen. Ik was op bezoek bij Oblong Industries om een kijkje in de toekomst te nemen en kwam met een heel ander idee terug.
Leestijd 5 - 6 minuten
102 × gedeeld
Stephan Van Duin
Foto: Suus Hessling (voor De Correspondent)
Gek van je kantoor? Dit gebeurt er als iedereen zijn eigen werkplek vormgeeft
Iedereen ervaart zijn werkplek anders en stelt er andere eisen aan. Als we dus iedereen zijn eigen werkplek laten vormgeven, hoe ziet ons werken er dan uit?
Leestijd 5 - 6 minuten
176 × gedeeld
Stephan Van Duin
Beeld: Suus Hessling
Elke maand een andere stad als kantoor: het werkt niet echt, maar je leert er wel veel van
Na vijf weken Praag werkte ik de afgelopen vier weken vanuit Belgrado. Werkt dat nou eigenlijk wel, dat werken op afstand? Over het gemis aan teamuitjes, neuzelige collega’s en het belang van discipline.
Leestijd 7 - 9 minuten
92 × gedeeld
Stephan Van Duin
Telefoonhokjes bij Freetown Labs in Somerville, Mass. Steeds meer bedrijven gaan over op kantoren zonder muren. Waardoor de privacy van hokjeskantoren verdwijnt. Foto: Suzanne Kreiter / The Boston Globe via Getty Images
Hoe verandert werken wereldwijd? Met jullie vragen zoek ik het uit
De manier waarop we kantoor houden, collega’s hebben en onszelf ontwikkelen is aan het veranderen. Ik werk een jaar lang de wereld rond om de toekomst van onze werkplek te ontdekken. En neem jullie vragen graag mee op pad.
Leestijd 4 - 5 minuten
96 × gedeeld
Stephan Van Duin
De elfjarige William Albert Turkley tilt vijftig kilo, 22 oktober 1931. Foto: Hulton Archive / Getty
Wat ik over mannen leerde - van de lezers van De Correspondent
Twee weken geleden publiceerden wij het eerste artikel binnen onze serie over mannelijkheid. Want de man bevindt zich in een identiteitscrisis. Alles waarvan hij dacht dat het mannelijk was, blijkt net zo goed bij vrouwen te kunnen passen. Deze reacties vielen ons het meest op.
Leestijd 4 minuten
141 × gedeeld
Jop de Vrieze Stephan Van Duin
Uit de serie 'Man Up'. Foto's: Henri Verhoef

Waarom vrouwen wel boksen, maar mannen niet aan zumba doen

De man bevindt zich in een identiteitscrisis. Alles waarvan hij dacht dat het mannelijk was, blijkt net zo goed bij vrouwen te kunnen passen of wordt sociaal niet meer geaccepteerd. Wij schreven dit pleidooi om de mannelijke mystiek van ons af te schudden.
Leestijd 8 - 10 minuten
636 × gedeeld
Jop de Vrieze Stephan Van Duin