Thijs Roes

Correspondent Drugs

Avatar Thijs Roes

Nu

Op zoek naar het drugsbeleid van de toekomst, om een wapenstilstand te krijgen in de Oorlog tegen Drugs.

Foto: Thijs Roes

Reportage

5

Maak kennis met de mannen die onze hasj maken

Bijna alle hasj die in Nederlandse coffeeshops ligt, wordt geïmporteerd van buiten Europa, en dan voornamelijk uit Marokko, de grootste producent van hasj ter wereld. Terwijl het land naar buiten toe doet alsof het nadenkt over bestrijding, voert het intern vooral een gedoogbeleid, zag ik toen ik erheen reisde.

Leestijd 7 - 9 minuten
Cannabisplantjes tussen net aangeplante populieren. Foto: M. Geven / HH

Update

18

Gevonden: slachtoffers van de strijd tegen drugs

In mijn zoektocht naar een nieuw drugsbeleid ben ik ervan overtuigd geraakt dat het huidige systeem averechts werkt. Ik wil graag weten wat de negatieve gevolgen zijn van het verbod op drugsbezit en -productie. Daarom spreek ik de komende dagen met mensen die zich het slachtoffer voelen van de strijd tegen drugs.

Leestijd 4 - 5 minuten
De politie rolt een wiet plantage in een woonhuis op. Hierbij worden DNA en vingerafdrukken veilig gesteld. Foto: David van Dam

Oproep

23

Gezocht: slachtoffers van de strijd tegen drugs

Wie drugs gebruikt, maakt of verhandelt wordt meestal neergezet als dader. Ik vind dat niet terecht: hebben we het niet gewoon over een subcultuur die wordt onderdrukt? Daarom wil ik graag mensen spreken die zijn ontslagen, hun huis zijn uitgezet of in de cel hebben gezeten vanwege drugs. Helpen jullie mij slachtoffers van de War on Drugs te vinden?

Leestijd 4 minuten

correspondent logo