Wilfred van de Poll

Duitsland-correspondent

Publicaties
Biografie

Frankrijk en Duitsland gaan dit jaar naar de stembus en bepalen daarmee welke kant het op gaat in Europa. De komende maanden gaan Marijn Kruk (vanuit Parijs) en Wilfred van de Poll (vanuit Berlijn) in gesprek over beide landen.

Marc Chavannes

Correspondent Politiek

We moeten het nog even over Emmanuel Macron hebben. En over de nieuwe Frans-Duitse liefde
Er is een revolutie gaande in Frankrijk. Emmanuel Macron heeft een gigantische prestatie geleverd. Gaat Duitsland in september ook voor Europa kiezen? Wij mailen erover.
Leestijd 9 - 12 minuten
100 × gedeeld
Marijn Kruk Wilfred van de Poll
Waarom de politieke ontwikkelingen in Duitsland en Frankrijk zo hoopvol stemmen
De nieuwe Franse president Emmanuel Macron ging direct bij Angela Merkel op bezoek. Dat het zo goed klikte tussen de twee, stemt hoopvol: kunnen ze Europa een nieuw élan geven? Wij mailen erover vanuit Parijs en Berlijn.
Leestijd 7 - 9 minuten
54 × gedeeld
Marijn Kruk Wilfred van de Poll
Frankrijk heeft onder de nieuwe president alle ingrediënten voor een revolutie in huis
Als je iedereen bij elkaar optelt die in de vorige ronde van de Franse presidentsverkiezingen anti-systeem, blanco of niet heeft gestemd, kom je uit op 65 procent. Tel daar de straatprotesten en de gistende situatie in de banlieues bij op en je hebt een pre-revolutionaire situatie, ongeacht wie er zondag wint.
Leestijd 9 - 12 minuten
72 × gedeeld
Marijn Kruk Wilfred van de Poll
Zelden waren de Franse presidentsverkiezingen zo spannend. Dit staat er op het spel
De verkiezingen in Frankrijk en Duitsland bepalen de toekomst van Europa. Daarom mailen wij elkaar het komende jaar vanuit Parijs (Marijn) en Berlijn (Wilfred). Deze keer: de laatste spannende dagen voor de Franse presidentsverkiezingen geanalyseerd.
Leestijd 7 - 9 minuten
83 × gedeeld
Marijn Kruk Wilfred van de Poll
De Fransen kiezen binnenkort een nieuwe president. Dit moet je weten over de kandidaten en hun plannen
De verkiezingen in Frankrijk en Duitsland bepalen de toekomst van Europa. Daarom mailen wij elkaar het komende jaar vanuit Parijs (Marijn) en Berlijn (Wilfred). Deze keer: ook in Frankrijk groeit het populisme. Wat betekent dat voor de toekomst van de EU?
Leestijd 8 - 10 minuten
80 × gedeeld
Marijn Kruk Wilfred van de Poll

Wij mailen over de Duitse en Franse verkiezingen. Die bepalen de toekomst van Europa

De verkiezingen in Frankrijk en Duitsland bepalen de toekomst van Europa. Daarom mailen wij elkaar het komend jaar vanuit Parijs en Berlijn. Deze keer: hoe het nationalisme in beide landen de verkiezingen vormgeeft.
Leestijd 14 - 19 minuten
112 × gedeeld
Marijn Kruk Wilfred van de Poll