Op deze dag, precies zes jaar geleden, kwam een droom uit. Dankzij de steun van 18.933 leden van het eerste uur zag De Correspondent in Nederland het levenslicht.

Nu, op 30 september 2019, komt er wéér een droom uit. Dankzij de steun van maar liefst 50.000 leden (and counting!) uit meer dan 130 landen lanceren we vandaag The Correspondent, jouw platform voor Unbreaking News. Onze missie: een transnationaal medicijn tegen de waan van de dag voor – en samen met – onze leden zijn.

Want, als politieke bewegingen, bedrijven, belastingdiensten, criminele organisaties, mensenstromen, handelsverdragen, natuurrampen, ecosystemen en algoritmes zich niet aan landsgrenzen houden, dan moet de journalistiek die ze wil beschrijven, begrijpen en bekritiseren dat ook niet doen. 

Als lid van De Correspondent heb jij vanaf vandaag toegang tot deze grensoverstijgende, Engelstalige journalistiek!

Even eenmalig inloggen... en lezen maar!

Om te bezoeken, moet je eenmalig inloggen op thecorrespondent.com. Dat kun je doen met de gegevens (e-mail, wachtwoord) die je ook voor decorrespondent.nl gebruikt.

Ben je eenmaal ingelogd, dan kun je tussen de Nederlandse en Engelse homepage wisselen via het hoofdmenu (linksboven in de menubalk).

Ook zie je als Nederlands lid vanaf vandaag een nieuw blok op de homepage met de meest recente Engelstalige artikelen van The Correspondent. Wil je geen Engelstalige artikelen zien op de Nederlandse homepage? Dan kun je dit blok verbergen via het icoontje rechtsboven in het blok. Wil je het blok weer terugzetten, dan kan dat bij ‘Engels’ in je persoonlijke instellingen (te bereiken via je initiaal in de menubalk).

Wat kun je lezen als je ingelogd bent?

onze eerste vijf Engelstalige correspondenten aan, en de thema’s waarover zij zullen schrijven: OluTimehin Adegbeye (Othering), Eric Holthaus (Climate), Tanmoy Goswami (Sanity), Irene Caselli (The First 1,000 Days) en Nesrine Malik (Better Politics).

Vanaf vandaag kun je hun prachtige missiestukken lezen – waarin ze vertellen wat ze van plan zijn – en hun journalistieke onderzoek volgen op The Correspondent. Je vindt hun profielen en verhalen terug in het op The Correspondent.

In de komende maanden kun je meer aankondigingen van (freelance) correspondenten verwachten. Zo breiden we langzaam het aanbod van thema’s en auteurs op onze site uit. Hoe groter ons ledenaantal, hoe meer correspondenten we kunnen introduceren.

Het team van The Correspondent

Aan de totstandkoming van The Correspondent heeft iedereen van De Correspondent op verschillende manieren bijgedragen. Van het developmentteam tot de beeldredactie, van de socialemediaredacteuren tot de eindredactie: er is gebrainstormd, kennis uitgewisseld, gebouwd aan features, en nog veel meer – met een prachtig platform als resultaat!

The Correspondent heeft ook een eigen team dat fulltime werkt aan onze Engelstalige journalistiek.

Dit team van redacteuren wordt aangevoerd door Eliza Anyangwe, die ervoor zorgt dat onze journalistiek voldoet aan onze kwaliteitseisen en principes en (niet onbelangrijk) dat correspondenten zich houden aan hun deadlines. Eliza wordt bijgestaan door editorial assistent Sabrina Argoub, die al onze redactievergaderingen belegt en de publicatiekalender nauwgezet bijhoudt.

Een derde spil in het team is conversation editor Nabeelah Shabbir, die correspondenten helpt met alle mogelijke manieren waarop zij onze leden kunnen betrekken in het journalistieke proces. Haar belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de kennisuitwisseling tussen correspondenten en leden zo vruchtbaar mogelijk verloopt. 

Ook op The Correspondent kun je – net als op De Correspondent – jouw kennis en ervaringen met correspondenten delen in de bijdragesectie onder de stukken. Onder de Engelstalige stukken wordt uiteraard Engels gesproken.

Als lid kun je dagelijks onze Engelstalige nieuwbrief met daarin onze belangrijkste journalistieke inzichten en verhalen per e-mail in je inbox ontvangen. Dit kun je aan- of uitzetten. Deze email wordt zorgvuldig samengesteld door engagement editor Imogen Champagne, die naast de daily newsletter ook onze journalistiek verspreidt via onze socialemediakanalen op en

Om ervoor te zorgen dat onze journalistiek feitelijk juist, grammaticaal correct en goed leesbaar is, redigeert onze copy editor onze stukken grondig. Verhalen verschijnen nooit zomaar op de site, maar gaan soms wel vier of vijf redactierondes door.

Verder werkt onze image editor Lise Straatsma samen met beeldmakers van over de hele wereld om de verhalen van onze correspondenten te verrijken en verdiepen, en zorgt editorial designer Afonso Gonsalves ervoor dat de inzichten in de verhalen ook visueel toegankelijk worden.

Tot slot kent het team van The Correspondent ook nog een spil achter de schermen: member support manager Carmen Schaack. Zij beantwoordt dagelijks al jullie vragen die ons via hello@thecorrespondent.com of via het platform bereiken. Vragen over je lidmaatschap bijvoorbeeld of over de werking van de site. Je kunt ook je vragen hieronder kwijt.

Veel lees-, luister- en kijkplezier in het Engels gewenst!

Let’s unbreak some news together!