De Correspondent leest voor
Maite Vermeulen - Je leert migratie pas echt begrijpen als je de democratie ziet falen
SoundCloud
Luister hier naar het voorgelezen verhaal

Ik krijg de vraag maar al te vaak onder mijn artikelen: wat is nu precies de rol van de Nigeriaanse politiek in de migratie naar Europa? Wat doet die politiek om het leven voor Nigerianen beter te maken? En waarom proberen de migranten hun eigen landen niet beter te maken via die politiek, in plaats van naar Europa te komen?

Om op die vragen antwoord te geven, besloot ik een Nigeriaanse politicus te volgen. Een zeer idealistische politicus, vol goede moed om zijn land te verbeteren, die een heftige verkiezingsstrijd voerde. Door hem een jaar lang te volgen zag ik: de democratie in Nigeria faalt aan alle kanten. En juist dát is een reden om een beter leven te zoeken in Europa.

Eerder nam ik dit Die opname deel ik nu graag met jullie.

Wil je dit verhaal liever lezen? Dit verhaal verscheen eerder in geschreven vorm op De Correspondent. Lees het verhaal hier terug Wil je op de hoogte blijven van mijn correspondentschap in Nigeria? Dat kan! Ik verstuur elke twee weken een mailtje waarin ik je op de hoogte houd van mijn werk, artikelen en onderzoek. Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief