Spring naar inhoud

Draag bij aan onze leeslijst met internationale media

Hulp gezocht! Ik wil graag een leeslijst maken van interessante media wereldwijd. Liever geen alomtegenwoordige namen als The New York Times of The New Yorker, maar kleine en onbekende journalistieke initiatieven en media die niet in het Engels publiceren. De vorm (tekst, audio, video) maakt niet uit.

Denk aan het onderzoeksjournalistieke platform Republik uit Zwitserland. Of New Naratif, dat diepgravende verhalen vertelt over Zuidoost-Azië. En Radio Ambulante, een Spaanstalige podcast met verhalen over Latijns-Amerika.

Media kleuren onze blik, en daarom is het goed om journalistiek uit andere (niet-Angelsaksische) landen en van onbekende media onderdeel te maken van mijn dagelijkse routine. Ik zou het geweldig vinden als ik met leden op een laagdrempelige manier leestips kan uitwisselen. Misschien veranderen we zo ook wel ons nieuwsdieet, met rijkere en meer diverse informatie uit onverwachte hoeken.

Ik heb de media die ik zelf noemde alvast ingevuld in een Google Sheet die ik openbaar heb gemaakt. Ik nodig iedereen uit zijn of haar favorieten toe te voegen. Let op: iedereen met de link kan dit document bijwerken.

Deel in deze Google Sheet je favoriete internationale bronnen
Redactiechef