Spring naar inhoud

Zo zorg je ervoor dat je iPhone niet meer exact opslaat waar je bent geweest en voor hoe lang

Zo, dat is schrikken. Ik schrijf veel over privacy, technologie, lekkende smartphone-apps, et cetera, maar ben zojuist achter een eigenschap van mijn eigen iPhone gekomen waar ik het bestaan niet van wist, namelijk de ‘Veelbezochte locaties.’ Als je de ‘Locatievoorzieningen’ aan hebt staan dan houdt je iPhone secuur bij waar je allemaal geweest bent en voor hoe lang. En dat wordt opgeslagen.

Je kunt vervolgens de lijst bekijken van de plekken die je het meest hebt bezocht, inclusief de data én de exacte tijd dat je er bent geweest. Zo kan ik van minuut tot minuut terugzien waar ik op Koningsdag allemaal geweest ben. Raar dat ik deze functie niet kende.

Het goede nieuws is dat je de functie vrij simpel uit kunt schakelen:

Ga naar ‘Instellingen,’ dan naar ‘Privacy’ en dan naar ‘Locatievoorzieningen.’ Scroll naar beneden, klik op ‘Systeem’ en ga naar ‘Veelbezochte locaties.’ Onderaan staat de ‘Geschiedenis,’ klik op de bovenstaande locatie en de lijst van meestbezochte plekken verschijnt. Klik op een van de plekken en je ziet de geschiedenis van jou op die plek (bij mij gaat het terug tot bijna twee maanden).

Ga nu terug in het menu en klik op ‘Wis geschiedenis.’ Ga nog een stap terug en zet de ‘Veelbezochte locaties’ uit. En zet als laatste, om er zeker van te zijn dat je toekomstige bewegingen niet worden opgeslagen, de ‘Locatievoorzieningen’ uit.

Omdat niet meer precies weten waar je op Koningsdag bent geweest ook zo zijn charme heeft.

Dit is het artikel dat mij op deze functie wees
Correspondent Beter internet