Beste,

Veel vertaalnieuws van het boekenfront. Op 19 mei verschijnt het Correspondent-boek De meeste mensen deugen van Rutger Bregman in het Engels. Onder de titel Humankind verschijnt het bij uitgeverij Bloomsbury. Eerder verscheen het in het Duits als Im Grunde Gut, komende maanden komt het uit in ten minste zestien andere landen.

Verder verschijnt ons boek De tweede van Lynn Berger in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten onder de titel Second Thoughts. Hoe gaan we dit uitleggen van Jelmer Mommers komt onder de titel How are we going to explain this? uit in diezelfde taalgebieden. 

Sanne Blauws Het bestverkochte boek ooit (met deze titel) verschijnt binnenkort in het Engels, Russisch, Chinees, Italiaans en Grieks, na eerder in het Duits, Arabisch en Portugees te zijn verschenen. Dit alles hebben we niet alleen voor elkaar gekregen, we worden geholpen door het Brits-Amerikaanse literair agentschap dat ook onze auteurs internationaal onder de aandacht brengt.

Zo werd De meeste mensen deugen, dat het afgelopen weekend met negen pagina’s in stond, door meer dan 7 miljoen mensen gelezen. Meerdere filmbedrijven uit Hollywood hebben zich gemeld voor de rechten.

Ook stond Rutger Bregman op de cover van Time met (een ingekorte versie van dat hij vandaag ook op De Correspondent publiceert). Een veelbelovende start van zijn boek, je zou bijna geloven dat de meeste mensen...

Ondertussen verschijnt bijna ons nieuwe boek: Het recht van de snelste. Journalist Thalia Verkade en mobiliteitsprofessor Marco te Brömmelstroet laten ermee zien dat de manier waarop we ons verplaatsen om snelheid, efficiëntie en comfort is gaan draaien. Op onze straten draait het om machines in plaats van mensen.

Daarbij zijn we iets kwijtgeraakt, betogen ze. We zouden meer kunnen stilstaan bij ons onderweg-zijn en meer kunnen praten over mensen in plaats van over blik op de weg. Vertalingen zijn nog niet aan te kondigen, er wordt hard aan de weg getimmerd, er is wel veel over te lezen op De Correspondent en binnenkort in andere media. 

Laatste leuke boekennieuws: als je of een ander boek bij De Correspondent bestelt, Daarmee besparen we tot 60 procent CO2-uitstoot, aldus TNO.

Dit past in ons streven onze boeken zo duurzaam mogelijk uit te geven. We gebruiken Munken Premium Cream-papier, gemaakt van bomen uit verantwoord beheerd bos, we gebruiken het compacte lettertype Calicanto, waarmee we papier besparen en we gebruiken de minst belastende lijm en eco-laminaat.

Hebben jullie meer ideeën om onze boeken zo duurzaam en sociaal mogelijk uit te geven? Wij boekenuitgevers horen het graag!