Maak kennis met onze WK-correspondent Michiel de Hoog

Rob Wijnberg
Oprichter

Wat is de waanste tijd van het jaar? Juist, het WK Voetbal. Gelukkig zijn daar Michiel de Hoog en zijn vaste co-auteur Sander IJtsma, sportjournalisten met een missie: het tegeltjeswijshedenmonster verslaan.

Wat is de waanste tijd van het jaar in de vaderlandse journalistiek? Verkiezingen, zegt u?

Nee, het WK Voetbal natuurlijk.

Ook dit jaar zal het niet anders zijn. Elk detail over het Nederlands elftal in Brazilië zal uitgebreid verslagen, breed uitgemeten en eindeloos bediscussieerd worden. Van tot Van het tot

Nu krijg ik vaak de vraag van leden of De Correspondent ook over sport gaat schrijven. Mijn antwoord daarop is steevast: graag, maar dan wel op een manier die bij ons past. Op een manier die iets toevoegt aan de bestaande overdaad. Op een manier die, zoals ons motto luidt, de waan van de dag overstijgt.

Laat dat toevallig ook het motto zijn van sportjournalist Michiel de Hoog (1979) en zijn vaste co-auteur en data-expert Sander IJtsma (1978). Zij maakten grote indruk op ons door over sport - en voetbal in het bijzonder - te schrijven op een manier die je een heel andere blik op het spel geeft. Die genadeloos, en bovendien met de nodige dosis humor, laat zien welke ononderbouwde tegeltjeswijsheden vaak voor "analyse" doorgaan. Hoe statistieken toeschouwers, trainers en journalisten systematisch misleiden bijvoorbeeld, zoals zijn in hun eerste stuk op De Correspondent lieten zien.

Met groot enthousiasme kan ik jullie vertellen dat zij de komende twee maanden, in aanloop naar en tijdens het WK, hun bijzondere blik op voetbal met ons komen delen op De Correspondent.

Nu zou ik hier hun journalistieke missie kunnen ontvouwen, maar dat laat ik ze liever zelf doen: lees dus vooral even En als je straks de échte kenner wilt zijn: blijf deze originele en eigenwijze sportcorrespondenten de komende acht weken vooral

Dit verhaal heb je gratis gelezen, maar het maken van dit verhaal kost tijd en geld. Steun ons en maak meer verhalen mogelijk voorbij de waan van de dag.

Al vanaf het begin worden we gefinancierd door onze leden en zijn we volledig advertentievrij en onafhankelijk. We maken diepgravende, verbindende en optimistische verhalen die inzicht geven in hoe de wereld werkt. Zodat je niet alleen begrijpt wat er gebeurt, maar ook waarom het gebeurt.

Juist nu in tijden van toenemende onzekerheid en wantrouwen is er grote behoefte aan verhalen die voorbij de waan van de dag gaan. Verhalen die verdieping en verbinding brengen. Verhalen niet gericht op het sensationele, maar op het fundamentele. Dankzij onze leden kunnen wij verhalen blijven maken voor zoveel mogelijk mensen. Word ook lid!

Publicatie Menu

Menu met opties zoals; het afspelen van audio, delen en opslaan