Wat is de waanste tijd van het jaar? Juist, het WK Voetbal. Gelukkig zijn daar Michiel de Hoog en zijn vaste co-auteur Sander IJtsma, sportjournalisten met een missie: het tegeltjeswijshedenmonster verslaan.
Wat is de waanste tijd van het jaar in de vaderlandse journalistiek? Verkiezingen, zegt u?
Nu krijg ik vaak de vraag van leden of De Correspondent ook over sport gaat schrijven. Mijn antwoord daarop is steevast: graag, maar dan wel op een manier die bij ons past. Op een manier die iets toevoegt aan de bestaande overdaad. Op een manier die, zoals ons motto luidt, de waan van de dag overstijgt.
Laat dat toevallig ook het motto zijn van sportjournalist Michiel de Hoog (1979) en zijn vaste co-auteur en data-expert Sander IJtsma (1978). Zij maakten grote indruk op ons door over sport - en voetbal in het bijzonder - te schrijven op een manier die je een heel andere blik op het spel geeft. Die genadeloos, en bovendien met de nodige dosis humor, laat zien welke ononderbouwde tegeltjeswijsheden vaak voor "analyse" doorgaan. Hoe statistieken toeschouwers, trainers en journalisten systematisch misleiden bijvoorbeeld, zoals zijn in hun eerste stuk op De Correspondent lieten zien.
Met groot enthousiasme kan ik jullie vertellen dat zij de komende twee maanden, in aanloop naar en tijdens het WK, hun bijzondere blik op voetbal met ons komen delen op De Correspondent.
Nu zou ik hier hun journalistieke missie kunnen ontvouwen, maar dat laat ik ze liever zelf doen: lees dus vooral even hun introductiestuk. En als je straks de échte kenner wilt zijn: blijf deze originele en eigenwijze sportcorrespondenten de komende acht weken vooral volgen in hun eigen tuin.
Dit verhaal heb je gratis gelezen, maar het maken van dit verhaal kost
tijd en geld. Steun ons en maak meer verhalen mogelijk
voorbij de waan van de dag.
Al vanaf het begin worden we
gefinancierd door onze leden en zijn we volledig
advertentievrij en onafhankelijk. We maken
diepgravende, verbindende en optimistische verhalen die inzicht geven in
hoe de wereld werkt. Zodat je niet alleen begrijpt wat er
gebeurt, maar ook waarom het gebeurt.
Juist nu in tijden van toenemende onzekerheid en wantrouwen is er grote
behoefte aan verhalen die voorbij de waan van de dag gaan. Verhalen die
verdieping en verbinding brengen. Verhalen niet gericht
op het sensationele, maar op het fundamentele. Dankzij onze leden kunnen
wij verhalen blijven maken voor zoveel mogelijk mensen.
Word ook lid!
Komt een land bij de dokter
Michelle van Tongerloo
Als straatarts ziet Michelle van Tongerloo dagelijks hoe ingewikkeld helpen is geworden. In haar boek Komt een land bij de dokter laat ze zien hoe het beter kan.