Vier correspondenten genomineerd voor beste online journalistiek!
Wij zijn dan wel een advertentievrij medium, reclame maken voor onszelf kan ik als hoofdredacteur af en toe niet laten. Dus zeg ik met gepaste trots: zojuist werd bekend dat correspondenten Dimitri Tokmetzis, Maurits Martijn, Jesse Frederik en oud-stagiair Tamara Woestenburg genomineerd zijn voor de prijs voor Beste Internetjournalistiek van de Vereniging Online Journalisten Nederland (VOJN).
Onze oud-stagiair Tamara Woestenburg sleepte, samen met correspondent Economie Jesse Frederik, een nominatie in de wacht in de categorie Beste Onderzoeksjournalistiek / De Grootste Primeur. Een nominatie voor hun reconstructie van de ondoorzichtige boekhoudkundige trucs waarmee de Amerikaanse zakenman Gary Klesch miljoenen wist te verdienen aan de inmiddels failliete Groningse aluminiumfabriek Aldel. Extra bijzonder: het was het eerste journalistieke verhaal dat Tamara ooit schreef.
Jesse Frederik werd bovendien genomineerd in de categorie Beste Column / Beste Opiniestuk voor zijn spraakmakende beschouwing over het failliet van het hedendaagse liberalisme onder de titel ‘Het lege liberalisme van Mark Rutte & Co.’ (een stuk dat ook verscheen op de site van de collega’s van Follow The Money, die wij uiteraard ook hartelijk feliciteren).
Tot slot mogen onze correspondenten Dimitri Tokmetzis (Data) en Maurits Martijn (Surveillance) hopen op een prijs in de categorie Beste Datajournalistiek voor hun bijzondere producties over de gevaren van metadata en trackers op het internet: ‘Hoe je onschuldige smartphone bijna je hele leven doorgeeft aan de geheime dienst’ en ‘Big Business is watching you.’
De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Mochten we een of meerdere ook echt in de wacht slepen, dan laat ik jullie dat uiteraard weten!
Lees hier alles over de prijs en de andere genomineerden Lees hier het stuk over Aldel van Tamara en Jesse terug Lees hier het stuk van Dimitri over de lekke smartphone terug Lees hier het stuk over trackers van Maurits terug Lees hier het stuk over het liberalisme van Jesse terug