Spring naar inhoud

De Correspondent wint een Dutch Interactive Award!

Kregen we woensdag nog te horen dat liefst vier correspondenten genomineerd waren voor de prijs voor de Beste Internetjournalistiek van de Vereniging Online Journalisten Nederland (VOJN), gisteravond was het weer prijs: Momkai, mede-oprichter van De Correspondent en het bureau dat het platform ontworpen en gebouwd heeft, werd hiervoor onderscheiden met een Dutch Interactive Award, een prijs voor beste digitale en interactieve ontwerpen.

We ontvingen de prijs in de categorie ‘Disruptor’, of in gewone mensentaal: het bedrijf dat de status quo in zijn sector het meest weet op te schudden. Naast eervol is de prijs voor ons vooral een bevestiging van het belang van ontwerpers en ontwikkelaars voor de moderne journalistiek. Natuurlijk, de inhoud - onze verhalen - is heel belangrijk, maar het podium waarop ze worden gepresenteerd is dat evenzeer.

Dat belang wordt in de journalistiek lang niet altijd erkend: ontwerpers en ontwikkelaars worden vaak als ‘leverancier’ gezien, die - als alles al bedacht en beklonken is - nog even de website moeten ‘leveren’. Wij hebben er bewust voor gekozen om juist samen, als partners, met Momkai De Correspondent te ontwikkelen en zijn er trots op dat die keuze nu beloond wordt met deze mooie prijs.

Is dat ook af te lezen aan onze gezichten?

Harald en ik met de Dutch Interactive Award voor De Correspondent
En lees hier over onze vier nominaties voor de Beste Internetjournalistiek
Oprichter