Beste,

Tijd geleden! Zoals vaste volgers van mijn nieuwsbrief weten, verschijnt deze onregelmatig, al naargelang ik iets kan delen – of wil vragen. Dat laatste is vandaag het geval.

Op onze redactie is namelijk het idee ontstaan om een nieuwe versie van te publiceren, maar dan voor jongeren. We denken na over een boek dat jongeren (12-18 jaar) kunnen gebruiken om hun ouders te confronteren met klimaatopwarming en het verlies van biodiversiteit. Als de situatie zo ernstig is, waarom doen jullie dan zo weinig?

Ons idee is nog pril. We zijn nog aan het verkennen of dit een goed idee is en hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Daarom willen we er met zo veel mogelijk experts en ervaringsdeskundigen over praten. 

  • Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud en lijkt het je leuk om mee te doen aan een brainstorm over dit onderwerp? Vul dan alsjeblieft in vóór dinsdag 11 mei om 12.00 uur. Zeker als je zelf in de voorhoede van het klimaatdebat zit, willen we je er graag bij hebben om je ervaringen in gesprekken met volwassenen te horen.
  • Ben je zelf geen jongere maar ken je wel iemand die geschikt is? Stuur deze mail dan vooral door. Dank alvast!

De brainstorm zal een uurtje zijn, via een videoverbinding. Wij leggen dan het idee voor en horen graag wat jullie aan ideeën, vragen en opmerkingen hebben. De deelnemers krijgen naderhand van onze uitgeverij opgestuurd.

Ondertussen werk ik verder aan verhalen over de klimaatzaak tegen Shell: het vonnis is 26 mei. Twee tips voor in de tussentijd: Rutger Bregmans nieuwe boekje en David Van Reybroucks de podcast.

Tot de volgende! 

Jelmer

Mijn nieuwsbrief in je mail ontvangen? Als correspondent Democratie & Klimaat onderzoek ik hoe we de aarde leefbaar én onze democratie in stand houden.
Schrijf je hier in!