Vanaf vandaag kun je als Correspondentlid een week lang de korte film Ada, gemaakt door bekijken. (Tekst gaat verder onder de video).

YouTube
De film was te zien tot en met 6 juni. Bekijk hier de trailer voor Ada.

De film gaat over de seksualiteit van mensen met een beperking en het werk van hun sociaal sekswerker/seksverzorgende en is gebaseerd op waargebeurde verhalen. Vorige week schreef ik al Over wat het inhoudt, hoe de behoefte eraan vaak nog niet (h)erkend wordt, dat de zorg buiten alle vergoedingen valt en hoe de seksverzorgenden vaak gestigmatiseerd worden. Dat kan beter, seks is immers een basisbehoefte.

Ada is een intieme film die inzichtelijk maakt wat sekszorg precies kan inhouden. Hij vertelt het verhaal van Beate Wolff (32), ‘Ada’ voor haar cliënten. De film volgt haar gedurende 24 uur en zet daarin steeds een stap terug in de tijd. Je ziet wat sekszorg in de praktijk allemaal kan inhouden, wat het voor haar betekent en wat het teweegbrengt. Niet alleen bij Ada, maar ook bij haar cliënten. De verstandelijk beperkte Rita, die leert masturberen, de autistische en agressieve Crijn – die uit frustratie een vrouw op straat bij haar borsten greep en Frank, die verlamd is en euthanasie krijgt, maar in aanloop daar naartoe een heel bijzondere band met Ada opbouwde.

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en welke vragen en ideeën het onderwerp en de film bij jullie losmaken. Filmmaker Fabian Jansen praat mee in de bijdragen.

Meer weten?

Luisteren: Waarom deze filmmaker een film over sekszorg wilde maken Filmmaker Fabian Jansen maakte een heftige, intieme film over sekszorg die tot en met 6 juni op De Correspondent te zien is. Ik sprak met hem over hoe de film tot stand kwam, waar onze blinde vlekken rond betaalde seks en sekszorg zitten en wat hij met zijn film wil bereiken. Ga naar mijn interview met Fabian