Zestienhonderd kilowattuur aan stroom. Dat is wat één bitcointransactie Om je een idee te geven, met zestienhonderd kilowattuur kun je bijna tienduizend kilometer rijden met een elektrische auto. Of één appartement een jaar lang van stroom voorzien. Of tweehonderd LED-lampen een heel jaar laten branden.

Koop je zo min mogelijk spullen? Heb je een warmtepomp, compenseer je al je vliegvakanties en heb je zonnepanelen op je dak waarmee je ieder jaar zo’n drie, vier of misschien zelfs vijfduizend kilowattuur aan stroom opwekt? Heel mooi allemaal, maar als je tegelijkertijd ook in bitcoin zit dan heb je al je goede daden weer teniet gedaan.

Hoe is het mogelijk dat heel wat mensen zich druk maken over klimaatverandering, terwijl ze ook in bitcoin investeren? En waarom is een munt die zo veel klimaatschade aanricht nog niet verboden? We hebben het in deze podcast over de argumenten van de voorstanders, en we zullen er geen doekjes om winden: die vinden we niet erg sterk.

Als altijd zijn we benieuwd naar jullie reacties en ideeën. Wij zijn te bereiken op rudienfreddieshow@decorrespondent.nl.