Spring naar inhoud

De wereld én je eigen leven verbeteren door ‘long time’ te worden

Ik heb de afgelopen weken weer even op school gezeten. Op de Long Time Academy, welteverstaan. Een school met één doel: je begrip van en gevoel bij tijd volledig veranderen.

Onze samenleving is namelijk nog niet zo heel lang ingericht op tijd zoals wij die kennen. Tijd met een klok, met minuten in een dag die efficiënt besteed moeten worden. Niet alleen onze persoonlijke agenda’s worden volledig gedomineerd door de korte termijn (werk afmaken, kinderen halen, sporten, vrienden zien), maar ook onze economie (aandeelhouders willen nú winst) en politiek (politici willen nú resultaat) zijn volledig aan kortetermijndenken onderworpen. Dat heeft rampzalige gevolgen voor onze gezondheid en voor onze planeet.

In de podcastserie The Long Time Academy leer je hoe je leven én de wereld eruit zouden kunnen zien als we meer over de lange termijn nadenken. En dan écht lange termijn. Niet over enkele jaren, maar over enkele generaties na ons. Het doel: een goede voorouder worden.

Headspace: ‘The Long Time Academy’ (Luistertijd: 6 afleveringen van gemiddeld 1 uur, plus 6 bonusepisodes van gemiddeld 15 minuten)
Correspondent Globalisering