Twee jaar geleden met als missie de maatschappelijke impact van onze journalistiek te vergroten.

Het doel: verder gaan waar de journalistiek normaal gesproken stopt, door bijvoorbeeld het opzetten van bewustwordingscampagnes, multidisciplinaire onderzoeken en experimenten in vorm en inhoud.

Dankzij de steun van vele donateurs hebben we zo een aantal fantastische projecten kunnen doen, zoals een een meer dan 1 miljoen keer bekeken deepfake en een

We zijn ontzettend trots op deze projecten, die zonder deze gulle donaties nooit mogelijk waren geweest.

Toch hebben we, na een uitgebreide evaluatie, besloten om te stoppen met de stichting. De belangrijkste reden hiervoor is dat de ambitieuze projecten van de stichting zich niet goed lieten verenigen met een andere belofte aan leden: het maken van onze dagelijkse journalistieke producties. We hebben besloten die belofte aan leden voorrang te geven.

Een weloverwogen keuze, met een zeer jammerlijk gevolg: dat we afscheid moeten nemen van Anika de Groot, de beste stichtingsdirecteur die wij ons ooit hadden kunnen wensen, en Ali Remmelts, Hans de Zwart en Ikenna Azuike, het fantastische stichtingsbestuur. Dankzij hun verbeeldingskracht, inzet en werklust hebben wij projecten van de grond gekregen die zonder hen nooit mogelijk waren geweest. Daar zijn we hun ontzettend dankbaar voor.

Dat de stichting stopt, betekent niet dat doneren aan De Correspondent niet langer mogelijk is. Wil je onafhankelijke en diepgravende journalistiek blijven steunen met een , dan kan dat. Alle extra steun is, juist nu, zeer welkom. (Let op: omdat de donatie niet langer aan de stichting toekomt, is deze niet fiscaal aftrekbaar.)

Doneren kan hier

Heb je nog vragen over je donatie, of over de stichting, laat het ons vooral weten via of in de bijdragen onder dit artikel.

Met een dankbare groet, ook namens Anika en het stichtingsbestuur,

Rob Wijnberg

oprichter De Correspondent