Beste luisteraars! We zijn weer terug met een jubileumeditie van de podcast, want jawel, De Rudi & Freddie Show bestaat inmiddels zeven jaar! Hartelijk dank voor jullie trouwe support in al die jaren, en op naar de volgende zeven.

We beginnen deze aflevering met een ‘stondpunt’ van Jesse – iets waar hij over van mening is veranderd. Namelijk: de economische impact van de Russische gasboycot. Die bleek veel kleiner dan Jesse had verwacht.

Vervolgens hebben we het over Rutgers bezoek aan een fascinerende school voor ambitieuze wereldverbeteraars in Londen. De school werkt met ‘de drie o’s’: het richt zich op wereldproblemen die omvangrijk, onderbelicht en overkomelijk zijn. Wij vinden dit een fascinerende lens, die erg goed past bij het motto van De Correspondent: voorbij de waan van de dag.

En dus bespreken we een reeks problemen die onder deze drie o’s vallen, van loodvergiftiging tot rondvliegend Saharazand.

Leesvoer bij deze aflevering:

Zoals altijd zijn wij benieuwd naar jullie ideeën en vragen. Je kunt ons bereiken via rudienfreddieshow@decorrespondent.nl. Tot de volgende!