Geweldig nieuws: speciaal voor leden hebben we een nieuwe app!

Met deze app willen we het voor jou zo gemakkelijk mogelijk maken om onze journalistiek tot je te nemen, op een manier die het beste bij jou past. Of dat nu lezen, luisteren of kijken is, op je smartphone of tablet: in onze app vind je al onze verhalen op één handige plek. Daarnaast kun je in de app ook bijdragen aan onze journalistiek, door te reageren op verhalen.

Je kunt de app hier downloaden:

De app heeft een compleet nieuw ontwerp. Onze ontwerpers en developers hebben niet alleen gezorgd voor een prachtige nieuwe uitstraling, maar ook voor een nog fijnere leeservaring vanaf je scherm. 

Zo vind je vanaf nu bij onze verhalen alle functies (delen, bijdragen, afspelen, bewaren en herinnering instellen) in één handige menubalk onder in je scherm, in plaats van verspreid over de pagina. Ook krijgt onze beeldredactie veel meer mogelijkheden om onze verhalen zo mooi mogelijk vorm te geven, bijvoorbeeld door elk verhaal een eigen kleur te geven. Dit nieuwe ontwerp kun je later dit jaar ook op onze website terugzien. 

Daarnaast is het makkelijker geworden om verhalen te bewaren voor later en je bewaarde verhalen terug te vinden. Wie liever luistert dan leest, kan op het startscherm snel naar een overzicht met alle luisterverhalen en podcasts. 

De app die je vanaf nu kunt downloaden is nog maar de eerste versie en we hebben veel ambities voor de verdere ontwikkeling. Zo willen we de luisterervaring verder verbeteren, een nachtmodus toevoegen en notificaties mogelijk maken.

Getest door zeshonderd leden

De afgelopen maanden hebben zeshonderd leden de app uitvoerig getest. Met hun feedback hebben we de app verbeterd, bugs opgelost en nieuwe functies toegevoegd. En dat blijven we doen. 

Gebruik je nu de luisterapp van De Correspondent? Dan kun je vanaf vandaag overstappen naar onze nieuwe app. Want in de nieuwe app vind je, naast alle geschreven stukken, ook al onze podcasts en voorgelezen verhalen. De luisterapp blijft nog wel bruikbaar tot het einde van het jaar, maar zal niet meer worden geüpdatet. 

Laat ons weten wat je van de app vindt

We zijn natuurlijk heel benieuwd wat jullie van de nieuwe app vinden. Jullie feedback is heel welkom onder dit stuk. 

Heb je vragen? Bekijk dan eerst Staat je vraag er niet bij? Dan staat ons ledenteam voor je klaar! Je kunt Lucia en Lisa bereiken op post@decorrespondent.nl. 

Heel veel lees-, luister- en kijkplezier in onze nieuwe app!