Onze partner en medeoprichter heeft drie internationale prijzen gewonnen bij de prestigieuze Red Dot Design Awards voor het ontwerp van de site waar je nu naar kijkt. Voor ‘interface design’ ontvingen ze zelfs een Best of the Best Award, de hoogst haalbare onderscheiding. De andere prijzen kregen ze voor en Online (de Red Dots worden uitgeloofd aan niet-digitale producten).

Een hele prestatie, want er waren ruim 16.000 inzendingen uit zeventig landen.

We zijn ontzettend blij met deze erkenning voor het werk van Momkai, want in de journalistiek zijn ontwerpers en ontwikkelaars inmiddels net zo belangrijk voor het vertellen van verhalen als journalisten zelf. De meeste vertelvormen moeten immers nog uitgevonden worden. Eerder won Momkai voor De Correspondent al en een Dutch Interactive Award in de categorie Disrupter.

Voor wie meer over de ontwerpgedachtes achter De Correspondent wil weten, is deze korte video van hoofdontwerper Harald Dunnink interessant om te bekijken:

Vimeo
Video-interview met Harald Dunnink


Op 24 oktober nemen ze de prijzen in Berlijn in ontvangst. Vast weer op zo’n mooie rode loper als die je hierboven ziet.