102
Facebook
Twitter
LinkedIn
Whatsapp
E-mail
Veel leden willen graag een app van De Correspondent, met als voornaamste reden dat ze dan vanaf het beginscherm op hun mobiele telefoon decorrespondent.nl kunnen openen. Goed nieuws: dat kan nu ook al.

Doe net alsof we een app hebben

Komt er ook op een app? Die vraag krijgen we nogal vaak. Sommige leden pleiten hier hartstochtelijk voor. Anderen hopen juist dat we die tienduizenden euro’s die het kost om goede iOS- en Android-apps te maken - en te onderhouden - in andere dingen steken.

Een veelgenoemde reden voor een is dat het dan mogelijk wordt om stukken ook offline te lezen. Die functionaliteit bieden we inderdaad graag aan, maar daar is niet per se een app voor nodig. Zo heeft de de ervaring van een native-app bijna één-op-één weten na te bootsen met hun site, de web-app.

Maar de meest genoemde reden is dat zo’n native-app je er meerdere keren per dag aan herinnert dat er diepgravende artikelen voor je klaarstaan. Het icoontje staat immers prominent op het beginscherm van je mobiele telefoon. Welnu, om dat effect te bereiken, hoef je helemaal niet te wachten tot we een app gebouwd hebben. Je kunt De Correspondent namelijk al aan je beginscherm toevoegen en dan lijkt het net een app. Hier zie je hoe je dat doet:

Voor iPhone en iPad:

1. Klik in Safari op de deelknop onderaan.
2. Klik dan op Voeg toe aan beginscherm of Add to homescreen.
3. Vul de gewenste naam in voor je ‘App’. Qua lengte past ‘Lees verder’ het best.


Voor Android telefoons en tablets:

1. Klik in de webbrowser op de deelknop.
2. Klik dan op Sneltoets toevoegen of Add shortcut to home.
3. Vul de gewenste naam in voor je ‘App’. Qua lengte past ‘Lees verder’ het best.


Voor Windows telefoons en tablets:

1. In Internet Explorer klikken op de delen optie (drie puntjes rechtonderin).
2. Kies Aan startscherm vastmaken of Pin to start.
3. De Correspondent staat nu als ‘live tile’ op je startscherm.

Voortaan kun je De Correspondent direct vanaf je beginscherm openen. Veel leesplezier!

Wil je De Correspondent ook dagelijks lezen maar ben je nog geen lid? Wil je dit advertentievrije platform voor diepgravende journalistiek ook steunen? Word dan lid en je krijgt direct toegang tot alle verhalen. Al meer dan 30.000 mensen gingen je voor. Ja, ik wil lid worden

Benieuwd naar de rest van het artikel?

Dan kun je gewoon verder lezen. Wij geloven niet in betaalmuren, omdat we het belangrijk vinden dat onze journalistiek zoveel mogelijk mensen bereikt. Wil jij toegang tot alle verhalen? Word dan lid!

Ik word lid Eerst verder lezen

In gesprek:
Ernst-Jan Pfauth
Uitgever van De Correspondent Geverifieerd door de redactie
Update (17 oktober, 09:46): in de reacties hebben enkele van jullie handleidingen voor verschillende Android- en Windows-telefoons gedeeld. Dank daarvoor! Mocht je zo'n telefoon hebben, zoek even op je type met ctrl f (windows) of command f (mac).