We kijken naar een compilatie van de genomineerden. Een zoen in een douche. Een hand in een slipje. Applaus. De winnares draagt huilend haar prijs op aan ‘todos las mujeres.’ Ze is prachtig en Spaans en de vrouw voor me fluit op haar vingers. ‘Beste nieuwkomer in de Porna 2014.’

Voor een verhaal over de Nederlandse pornowereld ben ik bij de uitreiking van de Awards in een Amsterdams theater. Er zijn drankjes met fruit op de rand van het glas. Er is een man die me meent te herkennen uit een film. Er zijn luxe goodiebags met lila vibrators en roze cockrings erin. Er zijn vrouwen die op het toilet hun favoriete films bespreken.

‘Die Spaanse deed het ‘m. Die taal alleen al. Heb jij Labello? Geen idee wat ze zeggen hoor, maar het klinkt zo... Ondertiteling? Daar lèt je toch niet op? Dit hokje is vrij hoor, meid. Ik ben al klaar.’

Na het toilet sta ik in de hal de inhoud van een goodiebag te inspecteren. Mijn lift belt dat hij om de hoek is.

Op de stoep voor het theater tref ik nog geen lift aan, maar wel een verdwaalde toerist. Of ze me iets vragen mag. Of ik hier bekend ben. Of ik toevallig wel weet waar het station is. Ik stuur haar naar de portier voor instructies, maar die is net binnen gaan staan. Twee rokende vrouwen op de rode loper staan zo hard in elkaars gezicht te lachen dat de toerist niet in durft te breken.

Een kleine digitale camera ligt in haar linkerhand, met haar rechterhand probeert ze hem te verbergen

Ze draait om haar as; er is echt niemand anders. Ik wenk haar, pak mijn telefoon om de route op te zoeken. Het meisje komt naast me staan, fronst als ze denkt dat ik haar niet aankijk, kijkt weg als ze beseft dat ik dat wel doe. Ze kijkt verward op en neer tussen mijn gezicht en handen. Het is stervenskoud, dus mijn vingers trillen.

Mijn telefoon zoekt wifi en tot mijn verbazing zoekt de toerist haar telefoon. Had ze de route niet zelf op kunnen zoeken? Google Maps opent en ik probeer de toerist met handgebaren duidelijk te maken waar ze naartoe moet. Ik zie dat ze langzaam iets uit haar kontzak haalt. Toch geen telefoon. Een kleine digitale camera ligt in haar linkerhand, met haar rechterhand probeert ze hem te verbergen. Ik vraag haar of ze soms een foto van de route wil maken.

Het meisje knikt nerveus en stopt haar camera weg. Ik wijs nog maar een aantal dingen aan op de kaart. Ze probeert te glimlachen, groet me en kijkt eerst rechts en dan links voor ze de straat oversteekt.

Mijn lift toetert, ik zwaai. Hij articuleert ‘What The Fuck?’ vanuit de auto en wijst naar me. Ik kijk naar beneden en zie dat ik al die tijd op straat heb gestaan met een vibrator onder mijn arm en een cockring in mijn hand.

Iemand die ik niet ken: Nog Twee Minuten Elke twee weken schrijf ik over een moment dat ik deelde met iemand die ik niet ken. Een ontmoeting die de betovering verbrak, of het ongrijpbare verklaarde. Deze week: mijn ontmoeting met Nog Twee Minuten. Lees hier mijn vorige ontmoeting terug