Spring naar inhoud

‘Nobody Home’ - 12 december, in het Compagnietheater, Amsterdam

Vandaag spreekt correspondent Lex Bohlmeijer op De Correspondent met toneelmaker Daria Bukvic. Toen zij zich met haar acteurs vier weken lang opsloot om de voorstelling ‘Nobody Home’ in elkaar te zetten, lag er een grote stapel papier voor hun neus. Ze hadden alle stukken uit De Correspondent die over asielbeleid gingen uitgeprint.

Wie het afgelopen jaar De Correspondent las weet, dat dit er nogal wat waren (zie de links onder deze notitie). Tijdens het repetitieproces sprak ik af met Daria om nog wat tekst en uitleg bij de stukken te geven. Het leek haar vervolgens een goed idee om mij te vragen een column uit te spreken na de voorstelling op 12 december 2014. Met enige schroom ging ik in op haar verzoek. Schroom, want wie ben ik - met al mijn privileges - om het laatste woord te voeren op een avond waar juist deze voormalige vluchtelingen, met hun verhalen, centraal staan. Maar goed, ik wil de voorstelling natuurlijk niet missen en stemde uiteindelijk dus in. De voorstelling is van 11 t/m 14 december te zien in het Compagnietheater te Amsterdam. Op vrijdag 12 december zal ik na de voorstelling mijn column voorlezen. Van harte aanbevolen!

Alles wat we hebben geleerd over Europa’s asielbeleid in 5 minuten In vijf stappen naar de Dienst Toekomst & Vertrouwen Luister hier het gesprek met Daria Bukvic
Journalist, gespecialiseerd in boerenprotesten