Vimeo
Beeld: Engage! TV

Woensdagavond organiseerden we samen met Joris Luyendijk een Correspondent-avond over de toekomst van onze banken. Alles wat Joris in zijn boek Dit kan niet waar zijn bleek tóch waar te zijn. De instellingen die ervoor moeten zorgen dat onze economie functioneert, hebben nog altijd de macht om de wereld de afgrond in te storten. De grote vraag is: wat nu?

Hoe moeten we verder?

We legden de vraag voor aan financieel experts Jeroen Smit (schrijver van De Prooi Esther Rosenberg (onderzoeksjournalist van NRC Handelsblad en schrijver van Giftig Krediet Rens van Tilburg (directeur van het Tweede Kamerlid Jesse Klaver en econoom

Zij spraken in de Amsterdamse Stadsschouwburg over de problemen die Joris na vele gesprekken met Londense bankiers en andere betrokkenen signaleerde, en gaven mogelijke oplossingen. Acteur Sieger Sloot testte tussen de bedrijven door of jij wel tegen de verleidingen van de financiële wereld bestand bent, en ik praat de avond aan elkaar.

Binnen twintig uur na ons mailtje aan alle leden waarin deze avond werd aangekondigd, waren de 850 beschikbare kaartjes uitverkocht. Daarom hebben we samen met livecastbedrijf vier camera’s en een regisseur ingeschakeld om alles vast te leggen, live uit te zenden en hier nu beschikbaar te stellen voor wie deze avond toch niet willen missen.

Veel kijkplezier!

Wil je voortaan als eerste over onze avonden horen? Word dan lid! Dan krijg je korting op alle avonden en ontvang je aankondigingen direct per mail (voordat we een avond ergens anders aangekondigd hebben). Een lidmaatschap kost 6 euro per maand, of 5 euro per maand als je per jaar betaalt. Ja, ik word lid