Een van de grootste inspiratiebronnen van De Correspondent is Joris Luyendijk.

Hij liet Nederland met zijn besteller nadenken over hoe nieuwsmedia ons idee van de werkelijkheid beïnvloeden. Bij NRC Handelsblad beet hij zich vast in een dossier dat niet per se nieuwswaardig is, maar wél belangrijk is: de elektrische auto. En bij de Britse krant The Guardian zette hij lezers als experts in door bankiers anoniem over hun vak te interviewen.

Al die journalistieke ideeën komen terug in de missie van De Correspondent. Ook wij proberen maatschappelijke relevantie voorrang te geven op de actualiteit. En ook wij maken graag gebruik van alle kennis en expertise die jullie, onze leden, toevoegen aan onze journalistiek.

Daarom vroegen we hem tijdens de crowdfundperiode om als adviseur mee te denken en interviewden we hem voor de campagnevideo’s:

Vimeo
Interview met Joris Luyendijk voor de crowdfundcampagne in de lente van 2013.

Begin dit jaar verscheen Dit kan niet waar zijn, Joris’ boek over de financiële wereld. Naar aanleiding van talloze gesprekken met Londense bankiers concludeerde hij dat de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, de wereld nog steeds in de afgrond kunnen storten.

Een mooie aanleiding om op woensdagavond 13 mei met elkaar te spreken over de vraag: wat nu?

Nu het boek enkele maanden uit is, willen we op een Correspondent-avond met Joris en andere experts als Jeroen Smit (schrijver van ), Esther Rosenberg (onderzoeksjournalist van NRC Handelsblad en schrijver van en Rens van Tilburg (directeur van het verder praten over hoe we ervoor kunnen zorgen dat we niet daadwerkelijk in die afgrond storten. Zoals Joris zelf zegt: "Dit Is Dus Wel Waar en dus is de vraag nu: Hoe Verder?". Met concrete oplossingen, utopische vergezichten en de ultieme test: kun je de verleidingen van de financiële wereld zelf weerstaan?

Je bent van harte uitnodigd om bij deze avond aanwezig te zijn.

Hij vindt plaats op 13 mei, in de grote zaal van de Amsterdamse Stadsschouwburg. Het programma begint om 19.30 uur. Kaartjes kosten 22,50 euro als je lid bent van De Correspondent. Je krijgt het boek van Joris (19,90 euro) op de avond zelf mee naar huis. Gebruik als lid bij de online kassa van de Stadsschouwburg de actiecode corres-beterebank. Op de avond zelf vragen we je dan nog bij de deur of je lid bent.

Ben je geen lid? Dan kost een kaartje 27,50 euro.

Hopelijk tot 13 mei!

Update (09:40): De kaartverkoop gaat heel snel, en daardoor is de kassa van de Stadsschouwburg af en toe overbelast. Blijf het opnieuw proberen, luidt ons advies. Excuses voor het ongemak!

Koop je kaartjes bij de Stadsschouwburg Gebruik als lid de actiecode corres-beterebank. Je betaalt dan €22,50 en krijgt op de avond zelf het boek (€19,99) gratis mee naar huis. Niet-leden betalen €27,50. Bij de deur wordt gecontroleerd of je lid bent. Klik hier om kaartjes te kopen