De eerste maand in het bestaan van De Correspondent is een feit. Tot onze grote vreugde sloten 2.675 nieuwe leden zich in deze maand bij ons aan. In totaal steunen nu 22.883 leden onze journalistieke missie en de laatste week komen daar elke dag zo’n 60 mensen bij.

 


Leden volgen 77.804 keer de tuin van een correspondent en droegen in totaal 8.478 keer een idee, tip, opmerking of vraag bij onder een artikel.

 

 


In oktober kwamen 583.000 unieke bezoekers in totaal 1.155.725 maal langs en bekeken ze samen 2.947.420 pagina’s. Iets meer dan veertig procent van de bezoekers bekeek De Correspondent op een tablet of mobiele telefoon. 

 

 


En vooral belangrijk: de afgelopen maand deelden leden 16.044 keer een artikel met hun vrienden of volgers. Daardoor worden er elke keer weer nieuwe mensen lid. De grafiekjes met nieuwe bezoekers en nieuwe leden vertonen precies dezelfde pieken en dalen. Dus: hoe meer nieuwe bezoekers, hoe meer nieuwe leden. Zo besloten 76 mensen na het lezen van het artikel Waarom we iedereen gratis geld moeten geven van correspondent Rutger Bregman zich direct bij De Correspondent aan te sluiten.Via volgen 25.203 mensen De Correspondent en via Facebook 24.694. Elke dag delen we daar een kennismakingsstuk zodat mensen die nog geen lid zijn weten wat ze ongeveer kunnen

Kortom: jullie - leden - zijn de beste ambassadeurs voor onafhankelijke online journalistiek.

Heel veel dank voor een prachtige eerste maand.

Wil je meer mensen bij De Correspondent betrekken? De Correspondent wil een dagelijks medicijn tegen de waan van de dag zijn. Door jouw steun kunnen we dieperliggende structuren en ontwikkelingen achter het nieuws in beeld brengen. Wil je je vrienden en familie ook bij deze missie betrekken? Hier kun je een abonnement op De Correspondent cadeau geven