YouTube
De snijtafel bespreekt: Ayaan Hirsi Ali in The Daily Show

Bronnen: The Daily Show op en (Comedy Central); Geleerden in een Abbasidische bibliotheek (Yahya ibn Vaseti, 1237) Eerste Concilie van Nicea (maker onbekend, 1590) South Park-afleveringen en audiocommentaar van Trey Parker en Matt Stone bij de South Park-aflevering Go God Go;

De snijtafel bespreekt: The Passion 2015 ‘Barabbas! Barabbas!’ roept het publiek op Pilatus’ vraag wie van de twee mannen voor hem moet worden vrijgelaten. Ook nu nog laat de toeschouwer van het lijdensverhaal zich gewillig hersenspoelen. Door ondermeer Robert ten Brink, Bridget Maasland en een verdwaalde moslim in deze ‘poppenkastvoorstelling voor kleuters’. Op Hemelvaartsdag 2015: een terugblik op The Passion. Bekijk de aflevering. De snijtafel bespreekt: The Green Film Making Project De filmindustrie brengt een maagdenoffer aan Moeder Natuur door jonge cineasten te plagen met discutabel ecologisch advies. Bekijk hier de aflevering. De snijtafel bespreekt: Leef van Han van Eijk Leef van Han van Eijk werd gebruikt als openingstune van het televisieprogramma Big Brother (1999). De single kwam op nummer 1 in de Mega Top 100 en op nummer 2 in de Top 40.
Nu, vijftien jaar later, kan het lied nog steeds als een symbool van de tijdgeest worden beschouwd. Uit de liedtekst spreekt een verlangen naar universele broederschap en een veroordeling van het oordeel. De snijtafel onderwerpt deze ideologie aan een paar gedachte-experimenten en kijkt welke culturele fenomenen er zoal uit voortvloeien.
Bekijk hier de aflevering.