De Correspondent is een online journalistiek platform dat een medicijn tegen de waan van de dag wil zijn. Dat betekent dat we iedere dag iets nieuws willen bieden, maar ons daarin niet laten leiden door ‘het laatste nieuws.’ De Correspondent is volledig digitaal en vrij van advertenties. In september 2013 gingen we live en inmiddels hebben we 35.000 leden die met 60 euro per jaar of 6 euro per maand onafhankelijke journalistiek mogelijk maken.

Bij De Correspondent proberen we continu nieuwe vertelvormen uit te vinden en de samenwerking tussen onze correspondenten en leden te bevorderen. Daarvoor werken journalisten samen met developers en ontwerpers.

Het platform van De Correspondent is ontworpen door onze mede-oprichter en creatief bureau Momkai. Sinds januari 2015 hebben we daarnaast ook een eigen developmentteam. Dat bestaat nu nog uit twee front-end en twee back-end developers. In de komende maanden gaan we dit team uitbreiden met meerdere developers. Projectmanagement voor dit team kwam altijd vanuit Momkai, maar door de groei zijn we nu op zoek naar een fulltime projectleider voor De Correspondent.

Misschien ben jij dat wel.

Wie zoeken we?

  • Je hebt een technische achtergrond (bij voorkeur als developer), je bent in ieder geval niet bang om een technisch gesprek met een developer aan te gaan en hebt inzicht in de technologie.
  • Je werkte al eerder met een developmentteam aan een groot digitaal product.
  • Je krijgt geen genoeg van structuur brengen in… wat dan ook, maar vooral in de bedrijfs- en ontwikkelprocessen van De Correspondent.
  • Je houdt van deadlines en zorgt ervoor dat je team die haalt.
  • Je kunt andere medewerkers binnen De Correspondent en Momkai - van de redactieassistent tot de boekhouder en van de creative director tot de hoofdredacteur - goed inzicht bieden in waar het developmentteam aan werkt en wanneer welke feature eraan komt.
  • Het liefst heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding, maar ervaring en een ondernemende houding vinden we belangrijker.
  • Je wacht niet af tot je verteld wordt wat je moet doen, maar neemt veel initiatief en durft in te grijpen als iets fout dreigt te gaan of beter kan.
  • Je spreekt en schrijft zowel goed Nederlands als Engels. Als je daarnaast ook nog eens goed presentaties kunt geven, komt dat heel goed uit.
  • Je werkt nauw samen met creative director Harald Dunnink, hoofdredacteur Rob Wijnberg, CTO Sebastian Kersten en uitgever Ernst-Jan Pfauth aan de technische uitbreiding van De Correspondent en het zelfgebouwde platform waar het op draait: Respondens.
  • Het is een pre als je al lid bent van De Correspondent en onze missie een warm hart toedraagt.

Wat bieden we?

  • Allereerst: veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief in een bedrijf dat zich het snelstgroeiende journalistieke medium van Nederland mag noemen (en toch nog maar 5 procent van al haar plannen werkelijkheid heeft gemaakt).
  • Heel fijne en ambitieuze collega’s. Er bouwen nu - naast de developers van Momkai - vier developers aan De Correspondent. Verder werken er dertien journalisten (van een correspondent Voetbal tot een correspondent Europa), een eindredacteur, beeldredacteur en vormgever, redactiemanagers, vertaler, socialmediastrateeg, uitgevers en de hoofdredactie. Je werkt direct samen met het developmentteam, maar zult ook vaak overleggen met journalisten en vormgevers.
  • Je zult ook bij onze creatief partner Momkai op het Amsterdamse Barentszplein werken, waar de programmeurs zitten die De Correspondent hebben gebouwd.
  • Onze redactie (vlakbij station Amsterdam Amstel) heeft een bar.
  • En er wordt vaak gekookt (ook tijdens de lunch).

Interesse?

Fantastisch! Je kunt ons bereiken door te mailen naar sollicitatie@decorrespondent.nl ter attentie van uitgever Ernst-Jan Pfauth en CTO Sebastian Kersten. Gebruik als onderwerp ‘Sollicitatie Projectleider.’ Laat daarbij in zo min mogelijk woorden weten wat je relevante ervaring is tot nu toe en hoe je te werk hoopt te gaan bij De Correspondent. Ook zijn we benieuwd waarom je van al die bedrijven waar je aan de slag kunt, uitgerekend bij ons wil komen werken.

We hopen op 1 oktober (of eerder) met elkaar aan de slag te gaan. Solliciteer s.v.p. in ieder geval voor 17 augustus.


Lees meer over de samenwerking tussen Momkai en De Correspondent Op nieuwejournalistiek.nl volgt journalist Leendert van der Valk De Correspondent. Dit artikel geeft een goed beeld van hoe we te werk gaan. Lees: ‘De achterkant van De Correspondent’ De Correspondent zoekt ook een front-end developer We willen het developers-team ook versterken met een front-end developer. Lees de vacature hier De Correspondent zoekt ook een back-end developer We willen het developers-team versterken met een back-end developer. Lees de vacature hier