Spring naar inhoud

Voor in het weekend: De snijtafel, maar dan anders (en een vervelend bericht)

Het is in alle opzichten een gelukkig huwelijk, tussen De snijtafel en De Correspondent. De cultuurkritiek die Kasper C. Jansen en Michiel Lieuwma beoefenen, past naadloos bij de uitgangspunten van ons platform.

Toch moeten we vandaag tot onze grote spijt aankondigen dat er geen nieuwe fileersessies van De snijtafel meer op ons platform zullen verschijnen.

De reden hiervoor is een verschil van inzicht tussen de beide makers van De Snijtafel dat uiteindelijk onoplosbaar is gebleken. Michiel heeft daarom besloten te stoppen met De snijtafel.

We betreuren dat enorm, en zijn Kasper en Michiel bijzonder dankbaar voor de geweldige afleveringen die ze voor ons hebben gemaakt. We hopen dat ze ooit nog in een andere vorm hun originele blik op de wereld met ons zullen delen op De Correspondent.

Kasper C. Jansen zet De snijtafel zelfstandig, met verschillende gasten aan zijn tafel, voort. Hoe dat er ongeveer uit zou kunnen komen te zien, zie je in de twee bonusafleveringen die je onder dit bericht kunt bekijken.

Het gaat om een experiment van de VPRO, genaamd De Cultuurkelder, waarin beide heren met een derde gast een film (Intouchables) en een tv-programma (Over mijn lijk) bespreken.

De afleveringen van De snijtafel bij De Correspondent blijven natuurlijk beschikbaar
YouTube
Bekijk hier de tweede aflevering van De Cultuurkelder, een variant op De snijtafel (over TV-programma ‘Over mijn lijk’)
YouTube
Bekijk hier de eerste aflevering van De Cultuurkelder (een variant op De snijtafel), over de film ‘Intouchables’
Oprichter