De Correspondent is als online journalistiek platform een medicijn tegen de waan van de dag. We bieden iedere dag iets nieuws, maar laten ons daarbij niet leiden door ‘het laatste nieuws.’ De Correspondent is volledig digitaal en vrij van advertenties. In september 2013 gingen we live en inmiddels hebben we ruim 35.000 leden die met 60 euro per jaar of 6 euro per maand onafhankelijke journalistiek mogelijk maken.

Twee keer zoveel mensen, twee keer zoveel ambities

Nu zijn we in twee jaar tijd meer dan verdubbeld - zowel in leden als in omvang van de redactie. Intussen zijn ook onze journalistieke ambities verdubbeld: we willen de wereld beter en vaker van nieuwe inzichten en originele perspectieven voorzien.

Om deze ambities waar te maken, zoeken we iemand die de eind- en hoofdredactie kan versterken. Je denkt mee over nieuwe verhalen en invalshoeken, initieert het journalistieke onderzoek, fileert en verbetert stukken van vaste en freelancecorrespondenten en fungeert als waarborg voor de kwaliteit van onze producties.

Je bent, kortom, een spil in het journalistieke proces.

Wie zoeken we?

  • Je bent een journalistiek zwaargewicht. Iemand met de autoriteit om de journalistieke producties van (vaak jonge) getalenteerde journalisten naar een nog hoger niveau te tillen.
  • Je hebt je sporen in de (onderzoeks)journalistiek verdiend en bent in staat om jouw ervaring over te dragen op anderen.
  • Je bent graag dienstbaar aan de journalistiek van anderen. Je haalt veel voldoening uit het sparren met correspondenten, het beter maken van hun verhalen en het onderhouden van contacten met freelancers. Er is ruimte om ook zelf te schrijven, maar je vindt het niet erg dat je hoofdzakelijk bezig bent met de stukken van anderen.
  • Je bent breed geïnteresseerd en goed geïnformeerd. Je kunt goed uit te voeten met verhalen over de meest uiteenlopende onderwerpen en genres - van economie tot wetenschap, van essay tot reportage.
  • Je ziet de mogelijkheden van een volledig digitaal medium en denkt graag mee over de beste vorm waarin we onze journalistiek kunnen presenteren. Je denkt niet alleen in op zichzelf staande verhalen, maar ook in projecten en onderzoeksvragen.
  • Je bent sociaal en streng. Je kunt goed overweg met zeer uiteenlopende persoonlijkheden, maar schroomt niet te zeggen waar het op staat. Een doorsnee stuk van een fantastische auteur komt niet langs je ballotage.
  • Je bent creatief en georganiseerd. Je vindt het leuk om te experimenteren en bent goed in het realiseren van plannen.
  • Je houdt van interactie met onze leden - zowel onder de verhalen als daarbuiten. Je ziet onze leden als een belangrijke bron van kennis.

Wat bieden we?

  • Allereerst: veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief in een bedrijf dat zich het snelst groeiende journalistieke medium van Nederland mag noemen (en toch nog maar 5 procent van al haar plannen heeft gerealiseerd).
  • Een fijne werkplek in een bruisende omgeving aan de Weesperzijde in Amsterdam (vlak bij Station Amstel), met een eigen bar en een (vaak zonovergoten) tuin.
  • Fijne en ambitieuze collega’s. Er werken veertien fulltimejournalisten (van een correspondent Sport tot een correspondent Europa), een eindredacteur, twee beeldredacteuren en een vormgever, redactiemanagers, een vertaler, een socialmediastrateeg, vier developers, twee uitgevers en een hoofdredacteur.
  • Gezellige lunches, nog gezelligere borrels, ongeëvenaard gezellige redactieuitjes.
  • Een goed salaris.

Interesse?

Fantastisch! Je kunt ons bereiken door te mailen naar sollicitatie@decorrespondent.nl. Gebruik als onderwerp ‘Sollicitatie Redactiechef’.

Voeg verder toe:

  • Een beknopt cv in PDF-formaat, met daarin in ieder geval je relevante journalistieke ervaring.
  • Een korte motivatiebrief waarom jij de aangewezen persoon bent om onze nieuwe redactiechef te worden, hoe je die rol zou invullen en waarom je graag bij ons wilt komen werken (maximaal 500 woorden).

De deadline voor de vacature is dinsdag 31 augustus. We hopen daarna zo snel mogelijk aan de slag te gaan!

Meer vacatures:

De Correspondent zoekt twee nieuwe full time correspondenten! Heb jij het in je om een bevlogen en deskundig gespreksleider te zijn in een belangrijk maatschappelijk thema? En lijkt het je leuk om samen met leden dat onderwerp uit te diepen en helder over het voetlicht te brengen voor een groot publiek? Dan zoeken we jou misschien wel als correspondent! We staan voor alle thema’s open, maar hoog op onze wensenlijst staan: Voedsel, Nieuwe Economie, Emancipatie en Wetenschap. Lees hier de hele vacature voor nieuwe correspondenten De Correspondent zoekt een projectleider voor het developmentteam Om sneller te kunnen groeien en de vertelvormen van de toekomst uit te vinden, zoeken we bij De Correspondent een projectleider voor ons developmentteam. Dat team bestaat nu nog uit twee front-end en twee back-end developers, maar in de komende maanden gaan we op dit vlak flink uitbreiden. Door de groei zijn we nu op zoek naar een teamleider met verstand van technische zaken en een ongeëvenaard talent voor plannen en organiseren. Lees hier de hele vacature voor projectleider van het developmentteam De Correspondent zoekt twee front-end developers Voor de toekomst van de journalistiek zijn developers net zo belangrijk als journalisten: jullie weten immers hoe de journalistieke vertelvormen van de toekomst gebouwd moeten worden. Daarom zoekt De Correspondent twee full time frond-end developers. Kom jij onze start-up versterken? Lees hier de hele vacature voor front-end developer De Correspondent zoekt twee back-end developers Onze mede-oprichter en partner Momkai heeft decorrespondent.nl en de bijbehorende editor Respondens zelf ontworpen en ontwikkeld. En daar zijn we nooit mee klaar. De komende jaren hebben we de ambitie om uit te groeien van een medium tot een platform waar experts uit alle delen van de wereld kennis en expertise kunnen delen. Om die ambitie waar te maken, zoeken we twee back-end developers die ons meehelpen dat platform te bouwen. Lees hier de hele vacature voor back-end developer