De Correspondent is als online journalistiek platform een medicijn tegen de waan van de dag. We bieden iedere dag iets nieuws, maar laten ons daarbij niet leiden door ‘het laatste nieuws.’ De Correspondent is volledig digitaal en vrij van advertenties. In september 2013 gingen we live en inmiddels hebben we ruim 35.000 leden die met 60 euro per jaar of 6 euro per maand onafhankelijke journalistiek mogelijk maken.

Ben jij een bevlogen verhalenverteller die graag in gesprek gaat met leden?

We hebben nu veertien fulltimecorrespondenten in dienst. Door onze snelle groei is er ruimte voor twee nieuwe fulltime correspondenten. Als correspondent ben je behalve een verteller van verhalen ook een gespreksleider, die met de kennis van leden en andere experts een belangrijk maatschappelijk thema verkent en ontsluit.

Omdat bij ons medium de verteller een belangrijke plek inneemt, zoeken we naar sterke persoonlijkheden met een obsessie voor een thema waar wij nog weinig over publiceren.

Hoewel wij openstaan voor ieder thema waarvan jij ons kunt overtuigen dat het een correspondentschap waard is, hebben we een aantal thema’s hoog op ons verlanglijstje staan:

  • Voedsel. Onze gedroomde correspondent Voedsel is geen culinair journalist (recepten, restaurantrecensies), maar iemand die diepgravend onderzoek doet naar de voedselindustrie en de effecten van ons voedsel op onze gezondheid en levensstijl.
  • Nieuwe economie. Onze gedroomde correspondent Nieuwe Economie is gefascineerd door vragen als: Hoe ziet het bedrijf van de toekomst eruit? Gaan de batterij van Tesla en de zelfrijdende auto van Google echt de wereld veranderen? Hoe verandert onze economie door Uber en Airbnb?
  • Emancipatie. Onze gedroomde correspondent Emancipatie houdt nauwlettend in de gaten welke nieuwe emancipatiebewegingen de eenentwintigste eeuw gaan vormgeven. Hoe ziet de toekomst van de multiculturele samenleving eruit? Hoe kunnen racisme en seksisme worden bestreden? Welke bewegingen verdienen meer media-aandacht dan ze nu krijgen?
  • Wetenschap. Onze gedroomde correspondent Wetenschap kan toegankelijk schrijven over wetenschap, met een verre blik. Welke doorbraken kunnen we verwachten in de medische wetenschap? Wat is de toekomst van Kunstmatige Intelligentie? Welke innovaties gaan ons helpen bij de bestrijding van klimaatverandering?
  • Zorg. Onze gedroomde Correspondent Zorg is in staat om over zorg te schrijven alsof je als lezer naast het bed van een patiënt staat. Bij voorkeur werk je, of heb je gewerkt, in de zorgsector, en ben je in staat om lezers in te wijden in de geheimen van de medische wereld. Welke innovaties zijn er op komst? Maar ook: wie gaat dat betalen? En, hoe blijft de zorg betaalbaar als we straks ouder en gezonder dan ooit zijn?

Wie zoeken we?

  • Je bent een bevlogen verhalenverteller, die op aanstekelijke wijze zijn/haar publiek meeneemt op een journalistieke zoektocht.
  • Je hebt een fascinatie voor het onderwerp waar je over wilt vertellen en bent in staat die fascinatie over te brengen op anderen.
  • Je hebt ervaring met het doen van diepgravend journalistiek onderzoek en beheerst diverse vertelvormen waarin je de lezer daarvan verslag kunt doen.
  • Je hebt een expertise in je thema, of de ambitie om die expertise op te bouwen, en kunt die op een heldere manier uit de doeken doen voor een groter publiek.
  • Je houdt van interactie met onze leden, zowel onder de verhalen als daarbuiten. Je beschouwt deze interactie als een belangrijk onderdeel van je dagelijkse werk en ziet onze leden als een belangrijke bron van kennis.
  • Je vindt het leuk om een ambassadeur voor je eigen verhalen en projecten te zijn en ook op andere platforms en podia over je onderzoek te vertellen.
  • Je hebt een geweldige pen en een onverzadigbare nieuwsgierigheid.

Wat bieden we?

  • Allereerst: veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief in een bedrijf dat zich het snelstgroeiende journalistieke medium van Nederland mag noemen (en toch nog maar 5 procent van al haar plannen heeft gerealiseerd).
  • Een fijne werkplek in een bruisende omgeving aan de Weesperzijde in Amsterdam (vlakbij Station Amstel), met een eigen bar en een (vaak zonovergoten) tuin.
  • Fijne en ambitieuze collega’s. Bij De Correspondent werken veertien fulltimejournalisten (van een correspondent Sport tot een correspondent Europa), een eindredacteur, twee beeldredacteuren en een vormgever, redactiemanagers, een vertaler, een socialmediastrateeg, vier developers, twee uitgevers en een hoofdredacteur.
  • Gezellige lunches, nog gezelligere borrels, ongeëvenaard gezellige redactieuitjes.
  • Een goed salaris.

Interesse?

Fantastisch! Je kunt ons bereiken door te mailen naar sollicitatie@decorrespondent.nl. Gebruik als onderwerp ‘Sollicitatie Nieuwe Correspondenten’.

Voeg verder toe:

  • Een beknopt cv in PDF-formaat, met daarin in ieder geval je relevante journalistieke ervaring.
  • Een beknopte omschrijving van het (maatschappelijk relevante) thema waar je gefascineerd door bent en een korte uitleg waarom De Correspondent niet om dit thema heen kan (maximaal 250 woorden).
  • Een korte motivatiebrief waarom jij de aangewezen persoon bent om dit correspondentschap te vervullen, hoe je dat wilt gaan doen en waarom je graag bij ons wilt komen werken (maximaal 250 woorden).

De deadline voor de vacature is maandag 31 augustus. We hopen daarna zo snel mogelijk aan de slag te gaan!

Meer vacatures:

De Correspondent zoekt een ervaren redactiechef Ben jij een ervaren redacteur met de sociale en journalistieke vaardigheden om de verhalen van (vaak jonge) getalenteerde journalisten naar een nog hoger niveau te tillen? Ben je breed geïntereseerd - van economie tot wetenschap - en vind je het leuk van een middelmatig stuk een journalistiek pareltje te maken? Dan is deze baan misschien iets voor jou! Lees hier de hele vacature voor redactiechef De Correspondent zoekt een projectleider voor het developmentteam Om sneller te kunnen groeien en de vertelvormen van de toekomst uit te vinden, zoeken we bij De Correspondent een projectleider voor ons developmentteam. Dat team bestaat nu nog uit twee front-end en twee back-end developers, maar in de komende maanden gaan we op dit vlak flink uitbreiden. Door de groei zijn we nu op zoek naar een teamleider met verstand van technische zaken en een ongeëvenaard talent voor plannen en organiseren. Lees hier de hele vacature voor projectleider van het developmentteam De Correspondent zoekt twee front-end developers Voor de toekomst van de journalistiek zijn developers net zo belangrijk als journalisten: jullie weten immers hoe de journalistieke vertelvormen van de toekomst gebouwd moeten worden. Daarom zoekt De Correspondent twee full time frond-end developers. Kom jij onze start-up versterken? Lees hier de hele vacature voor front-end developer De Correspondent zoekt twee back-end developers Onze mede-oprichter en partner Momkai heeft decorrespondent.nl en de bijbehorende editor Respondens zelf ontworpen en ontwikkeld. En daar zijn we nooit mee klaar. De komende jaren hebben we de ambitie om uit te groeien van een medium tot een platform waar experts uit alle delen van de wereld kennis en expertise kunnen delen. Om die ambitie waar te maken, zoeken we twee back-end developers die ons meehelpen dat platform te bouwen. Lees hier de hele vacature voor back-end developer