Spring naar inhoud

Debatteer vanavond mee over de toekomst van de Nederlandse geheime diensten

Vanavond organiseren Amnesty International en Bits of Freedom een debat over de toekomst van de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Centraal staat het voorstel van de huidige regering om de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten grondig te herzien.

Het is belangrijk om nú over dit wetsvoorstel te debatteren; tot en met 31 september kan iedereen nog meedoen aan de internetconsultatie voor het wetsvoorstel. Iedereen kan, met andere woorden, zijn of haar mening geven over de nieuwe wet.

Tijdens het debat staat een aantal kernpunten uit het wetsvoorstel centraal. Zoals de nieuwe voorgestelde bevoegdheden om data in bulk uit de kabel te tappen, de samenwerking met buitenlandse geheime diensten en het toezicht op die diensten.

Deelnemers aan het debat zijn:

- Wil van der Schans, journalist bij Reporter Radio en inlichtingenexpert;

- Nico van Eijk, directeur van het Instituut voor Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam en;

- Bob de Graaff, hoogleraar inlichtingen- en veiligheidsstudies, Universiteit Utrecht / Nederlandse Defensieacademie

Ik zal het debat modereren.

Het debat vindt plaats in het Humanity House in Den Haag en begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, maar er moet wel gereserveerd worden. Er zijn nog plekken.

Wellicht tot vanavond!

Lees deze explainer over de nieuwe wet Meer informatie over het debat van vanavond Reserveer hier een plek (toegang is gratis) Denk hier meer over de nieuwe wet (en vind hier ook alle relevante stukken)
Correspondent Beter internet