Spring naar inhoud

Correspondent Johannes Visser wint de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek 2015

Je ziet het natuurlijk niet heel vaak: iemand die schrijft over het onderwijs en zélf voor de klas staat. Hoe bijzonder die combinatie is en hoe origineel de verhalen die daaruit voortkomen, zag ook de Stichting Stimulering Onderwijsjournalistiek. Afgelopen vrijdag kreeg onze correspondent Onderwijs én leraar Nederlands Johannes Visser de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek 2015 uitgereikt!

Johannes kreeg de prijs voor zijn dossier over de excellente leerling. Zo schreef hij onder andere over het langzaam uitstervende cultuurprofiel op middelbare scholen, over ouders die druk leggen op hun kinderen om beter te presteren en de manieren waarop het eindexamen excellentie in de wegstaat.

En dat alles op een manier die de trouwe volgers van Johannes bekend zal voorkomen: uitstekend gedocumenteerd en prachtig geïllustreerd met voorbeelden uit zijn eigen klas. En, niet te vergeten: met enorm veel humor.

Lees hieronder Johannes’ bekroonde verhalen terug.

Lees hier alle stukken van Johannes uit het dossier over excellentie terug En hier vind je het juryrapport over Johannes terug
Oprichter