Spring naar inhoud

De Correspondent is tweemaal genomineerd voor de Loep 2015

De Loep is de meest prestigieuze prijs voor onderzoeksjournalistiek uit België en Nederland. Een nominatie voor De Loep is dan ook niet zomaar een nominatie.

Zowel in de categorie Aanmoedigingsprijs (Lynn Berger en Anoek Nuyens - ‘Dossier Staatsgeheimen’) als Digitaal (Dimitri Tokmetzis - ‘Dit gebeurt er allemaal onder de motorkap van je smartphone’) maken we dit jaar kans om in de prijzen te vallen.

Een nominatie voor De Loep is een nominatie van een kundige, kritische jury, dit jaar onder leiding van Marc Chavannes. Om even aan te geven hoe kritisch de jury precies is: de afgelopen twee jaar werd de prijs in de categorie Digitaal niet uitgereikt, omdat de jury het geheel van de inzendingen voor deze categorie beneden de maat vond.

De prijzen worden uitgereikt op vrijdag 20 november, tijdens de jaarlijkse VVOJ-conferentie (Vereniging Voor Onderzoeksjournalisten).

Alle genomineerden: alvast van harte gefeliciteerd!

Lees hier de aankondiging van de genomineerden Dit gebeurt er allemaal onder de motorkap van je smartphone Lees hier het Dossier Staatsgeheimen van Lynn en Anoek terug
Oprichter